Az SaS információi szerint a pozsonyi elkerülő alatti telkek állami felvásárlásából egy, a mezőgazdasági miniszterhez közel álló cég profitált. Anna Zemanivá és Miroslav Ivan (mindketten SaS) telkekkel való bizniszeléssel vádolják Solymos László környezetvédelmi minisztert és az Nemzeti Autópálya Társaság (NDS) vezetőjét, Ján Ďurišt.

 

Az NDS – a ritka madarak védelméről szóló kompenzációs intézkedésre hivatkozva –  öt millió euróért vásárolt meg több telket az osztrák határ közelében, ám az autópálya eredeti terveiben nem a szóban forgó területek szerepelnek. A telkeket a ROT nevű vállalat birtokolta, amelyről az ellenzéki képviselők úgy tudják, hogy ügyvezetője egykor szoros üzleti kapcsolatban állt a Most-Híd környezetvédelmi miniszterével, Solymos Lászlóval.

 

Anna Zemanová szerint ráadásul a ROT később további 7 millió eurót vághat zsebre egy másik állammal kötött ügyletnek köszönhetően.

 

 hirdetes_400x285  

„Olyan telkekért, amelyek többségét nem kellett volna megvásárolni az autópályavonalak eredeti tervei alapján”

 

A két SaS-es politikus büntetőfeljelentést tett a Főügyészségen.

 

A Most-Híd a vádakkal szemben azzal védekezik, hogy a felvásárlások már 2014-től húzódnak, vagyis a jelenlegi kormány megalakulása előttről származnak. A telekspekuláció gyanúját elutasítja az NDS, és a Most-Hídhoz hasonlóan érvel. Szerinte a megvásárolt területeket a szakértők és a madárvédelmi illetve környezetvédelmi szerveződések választották ki.

 

HNonline.sk/Körkép.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!