„Van olyan nyomás, hogy a pártelnök is ott legyen az államfőjelöltek listáján” – mondta Bugár Béla az RTVS ‘O 5 minút 12’ című politikai vitaműsorában.

 

frissítve 19:13-kor

 

Bugár szerint nem lesz közös koalíciós elnök-jelölt, pártja, a Most-Híd saját jelöltet fog állítani, amiről júniusban fognak a párton belül szavazni.

 

 hirdetes_810x300  

„Én úgy gondolom, hogy a kormánykoalíció nem állít közös jelöltet” – nyilatkozta Bugár. Szavai szerint az utolsó Országos Tanács-ülésen már az előtt beszéltek a saját jelöltről, még mielőtt Andrej Kiska bejelentette volna, hogy nem indul újra.

 

„Többen is játékban vannak”, mondta Bugár, aki arról is beszélt, hogy „van olyan nyomás, hogy a pártelnök is legyen ott a jelöltek listáján”. A Most-Híd elnöke szerint az egyik oldalon ezzel kiaknázhatná a politikában összegyűjtött 28 évnyi tapasztalatát, „a másik oldalon viszont tudni kell, hogy az államfőnek mindig kompromisszumokat kell kötnie, amelyek segítenek az országot előre vinni”.

 

Saját bevallása szerint egyelőre sikertelenül igyekszik meggyőzni egyik pártbéli kollégáját az indulásról.

 

A Most-Híd már Bugár államfőjelöltségének esélyeit teszteli

 

Šefčovič: Lajčák nálam jobb jelölt lenne

 

Maroš Šefčovič (Smer-SD), az Európai Bizottság energetikai unióért felelős alelnöke úgy gondolja, hogy nála megfelelőbb elnökjelölt lenne Miroslav Lajčák (Smer-SD) külügyminiszter. Erről a TA3 politikai vitaműsorában beszélt. Šefčovič úgy véli, hogy miniszterként Lajčák jobban a köztudatban van, ezáltal jobban ismerik őt a választók is. A smeres politikus egyúttal elutasította, hogy jelöltetné magát.

 

A közös ellenzéki jelölt lenne az ideális

 

Veronika Remišová (OĽaNO) az RTVS vitaműsorában a jövő évi államfőválasztással kapcsolatban azt mondta, hogy jelenleg több jelölt is szóba került náluk, de egyelőre nem szeretnék konkretizálni, hogy kit támogatnának. Szerinte az lenne a legideálisabb megoldás, ha az ellenzék közös jelöltet tudna állítani, de hogy ez a jelölt Robert Mistrík lehetne-e, nem akart nyilatkozni.

 

Kit válasszanak a magyarok?

 

Hónapok óta nyitott kérdés, hogy vajon indít-e saját jelöltet az MKP.

 

„Bár a magyar jelölt az esélytelenek nyugalmával indul, mégis fontos szerepet tölthet be. Az ő feladata ugyanis, hogy létezésünkről tanúbizonyságot tegyen. Ha már a magyar parlamenti képviselet nem sok mindent hoz számunkra.”

 

írta egy korábbi cikkében Király Zsolt, portálunk főszerkesztője.

 

Menyhárt József, az MKP elnöke tavalyi évértékelő sajtótájékoztatóján már jelezte, hogy a magyar párt saját jelöltet kíván indítani.

 

„2019-ben államelnök választásra is sor kerül és biztosra veszem, hogy megtaláljuk azt a jelöltet, aki magyar elnökjelöltként alternatívát kínál a felvidéki magyarság számára. Vannak olyan megbízható, eddig eredményeket mutató személyiségeink, akik biztosan felvállalhatják, és akiket mi is felvállalhatunk elnökjelöltként. Az egyeztetések a témában már zajlanak.”

 

nyilatkozta akkor Menyhárt a Körkép.sk kérdésére. Az azóta eltelt időszakban még nem rukkolt elő konkrét névvel az MKP, ám mivel lassan megkezdődik a kampány, valószínűleg hamarosan kiderül, hogy kit fognak támogatni Menyhárték az elnökjelöltségben.

 

teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!