A Smer és az SNS a szociális csomagjaikkal vásárolják meg a választókat mindannyiunk anyagi terhére – jelentette ki Richard Sulík a liberális SaS őártelnöke, az ellenzék vezetője a TA3 V politike című műsorában.

 

„A Smer kampányt folytat, Andrej Dankoi pedig nem akar lemaradni. Olyan megoldásokat jelentenek be, amelyek nagy kárt okozhatnak. Az ingyen ebéd jól hangzik, de valakinek meg kell fizetni. Ráadásul a gyerekek harmada nem az iskolában ebédel, vagy azért, mert nincs is rá lehetősége, vagy azért, mert otthon esznek. Értelmesebb lenne növelni a gyerekek után járó adókedvezményt, amiből aztán vagy megfizetik az ebédet, vagy szép cipőt vesznek a gyereknek”

 

fogalmazott Sulík. Az SNS csökkentené az idegenforgalmi vállalatok számára a DPH nagyságát. Erre reagálva a liberális pártelnök elmondta, hogy ez ugyan szép ötlet, de ésszerűbb lenne mindenre csökkenteni a DPH-t.

 

Sulík nem ért egyet a nyugdíjkorhatár befagyasztásával sem.

 hirdetes_810x300  

 

„Ha ez megtörténik, a nyugdíjaknak csökkenniük kell. Ez az az igazság, amit Robert Fico nem mond el. Én az embereknél hagynám a pénzüket, ez lenne a legjobb szociális intézkedés”

 

A jövőre esedékes államfőválasztással kapcsolatban elmondta, nem tartja jó ötletnek, hogy a pártok csak azért indítanak saját jelöltet, hogy láttassák magukat, megerősítség preferenciáikat.

 

„Ez a választások megbecstelenítése, mi nem választjuk ezt az utat. Még Bugár Béla (Most-Híd) jelölése is inkább a pártja megmentésére hasonlít. Másrészről, nyugodtan jelöltesse magát, aki akarja és teljesíti a törvény adta feltételeket. A választóknak lesz kire szavazniuk”

 

Sulík szerint ha Kiska összefogja a Progresívne Slovensko-t és a Beblavý-féle Spolut, akkor van értelme a politikában maradnia:

 

„Ha alapít egy új jobboldali pártot, a jobboldal szétverője lesz csak. Kiska néhány százalékpontot elvesz ugyan az SaS-től, de ez nem a világvége. Nekünk ez csak motiváció a sikerhez. Mi véletlenül sem félünk a megmérettetéstől“

 

fogalmazott.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: ta3.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!