Peter Gajdoš (SNS) szlovák védelmi miniszter előző ígéretével ellentétben mégsem mutatta be a vadászgépek megvásárlásáról szóló javaslatát a kormány ülésén. Magyarázatában arra hivatkozott, hogy Peter Pellegrini (Smer) kormányfő nem vett részt az ülésen.

 

Pellegrini még múlt héten közölte, hogy nem akarja elkapkodni a döntést, ezért júniusban már biztosan nem tárgyalnak róla, sőt előrevetítette, hogy akár a nyári szünet után kerül csak porondra a téma.

 

Gajdošt füllentésen kapták – nő a feszültség a milliárdos vadászgépvásárlás kapcsán

 

 hirdetes_300x300  

Gajdoš, bár elmondása szerint a minisztériumon belül már jóváhagyott dokumentummal rendelkezik, továbbra sem akar részleteket elárulni, ahogy az sem tisztázott, hogy a svéd Gripenek, vagy az amerikai F-16-ok mellett döntött-e.

 

„A kormány döntése után, amely kollektíven és konszenzussal dönt, ismertetni fogom az információkat”

 

mondta Gajdoš, aki hozzátette, hogy az amerikai és svéd kormányokkal való tárgyalás után a fizetési ütemtervet és a szerződés összes részletét nyilvánosságra hozzák majd.

 

Pellegrini a védelmi minisztertől két összehasonlítható ajánlat bemutatását várja, amellyel tisztázhatják az idáig a vásárlással kapcsolatos aggályokat és híreszteléseket. A kormányfő azt is kikötötte, hogy a Biztonsági Tanács július 11-i ülésén legyen áttárgyalva, így Gajdoš kérvényezte, hogy akkor mutathassa be az előkészített anyagot.

 

Az SNS csendben az ország egyik legnagyobb tenderén ügyködik. Danko terveit keresztülhúzhatják a minisztérium szakértői

 

Az, hogy a kormány ugyanekkor tárgyalja meg a vadászgépek vásárlását, korántsem biztos. A védelmi miniszternek például ebben az időpontban a NATO-csúcson kellene részt vennie Brüsszelben.

 

„Minden megoldható”

 

válaszolta újságírói kérdésre Gajdoš az időpontok összeegyeztethetetlensége kapcsán.

 

aktuality.sk

Nyitókép: hnonline.sk

 

Az USA 46 milliót adna Szlovákiának a légibázisok modernizálására. De mit kérnek cserébe?

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!