Peter Pellegrini kormányfőt újonnan Andrej Kiska államfő kritizálja a vietnami emberrablás ügye miatt. A kormányfőnek azonban nem tetszik, hogy az államfő a mečiarizmus időszakába való visszatérésről beszél.

 

„Már kezd elfogyni a türelmem”

 

– mondta Pellegrini a Plus 1 deň napilapnak.

 

„A saját országával kapcsolatban ennyi negatív kritikát a világ egyetlen országának államfőjétől sem hallottam. Az a rengeteg negatívum, amit az államfő a saját országáról egy év leforgása alatt képes volt összehordani, rendkívül bánt engem, mivel az államfőnek elsősorban védenie kellene az országát. Kikérem magamnak, hogy az államfő arról beszéljen, hogy egy maffiaállam vagyunk“

 

 hirdetes_400x285  

– jelentette ki Pellegrini.

 

Pellegrini és a Smer sarokba szorultak. Hiába mutogatnak a csehekre és a németekre, nem ők adták kölcsön a kormánygépet

 

Az államfő szóvivője, Roman Krpelan ezt követően reagált a kormányfő kritikáira. A Plus 1 deň napilap szerint Krpelan azt üzente Pellegrininek, hogy „itt lenne az ideje befejezni a sopánkodást“:

 

 „Pellegrini kormányfő nehéz helyzetben van, hiszen egy olyan pártnak a tagja, amely a német nyomozók szerint segítségére volt Vietnamnak egy férfi elrablásában. Még mindig van esélye arra, hogy kihátráljon és megmutassa, hogy nem egy bábkormányfő“

 

– reagált Krpelan.

 

Kiska bizalmát már Denisa Saková belügyminiszter is elveszítette. Ezt azután jelentette ki, miután találkozott Peter Pellegrini kormányfővel. Kiska szerint a belügyminiszter asszony úgy viselkedik, mint az ex-belügyminiszter, Robert Kaliňák jobbkeze, s úgy kezd rá tekinteni, mint a vietnami emberrablás ügyének kivizsgálását gátló elemre.

 

Kiska: Saková elvesztette a bizalmam. Úgy viselkedik, mint Kaliňák jobbkeze

 

A Smer-SD már régóta azzal magyarázza Kiska kritikáját, hogy az államfői funkciójának befejeztével a pártpolitikában kíván részt venni, ezért jövendőbeli politikai ellenfélként tekintenek rá.

 

Fico ismét Kiskát ócsárolta: Ha kormányellenes politikát akar csinálni, akkor jobb ha gyorsan távozik

 

A Smer elnöke, Robert Fico múlt héten kijelentette, hogy szerinte Kiska arra használja ki az államfői posztját, hogy belépjen a pártpolitikába és támadja a jelenlegi kormánykoalíciót.

 

Plus 1 deň/Aktuality.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!