Komáromban, mintegy félszáz szimpatizáns jelenlétében bontott politikai zászlót Simon Zsolt.

 

Az MKP-ból és a Most-Hídból is korábban már viharos körülmények között távozott, Világi Oszkárhoz közeli politikus bejelentette, hogy Magyar Fórum néven pártot alapít.

 

Kép: Simon Zsolt fb-oldala

 

Simon: Az MKP negyedszer sem fog bejutni

 hirdetes_300x300  

 

A bejegyzéshez szükséges 10 ezer aláírás gyűjtését a mai nappal megkezdték.  Simon Zsolt a sajtótájékoztatón elmondta, hogy még az idén szeretnék összegyűjteni a kellő számú támogatói aláírást, a következő parlamenti választásokon pedig már indulni is szeretnének.

 

„Az MKP már háromszor nem jutott be a parlamentbe, és legközelebb sem fog. Az utóbbi két évben (szerk. meg. amióta Menyhárt József a párt elnöke) nem fejt ki érdemi tevékenységet, így az sem várható, hogy új választók tömegével érkeznének. A Most-Híd pedig ha elmennek a szlovák politikusaik, és velük együtt a szlovák választók is távoznak, hamarosan 5 százalék alá esik“

 

– fogalmazta meg Simon pártja megalapításának értelmét.

 

Simonék nem szeretnék, ha parlamenti képviselet nélkül maradna a szlovákiai magyarság. A Magyar Fórummal ezért választási lehetőséget kínálnak a Bugárban és a Menyhárt vezette MKP-ban csalódottak számára. Mint azt SImon Zsolt elmondta, nem véletlenül esett a választás a komáromi sajtótájékoztatóra, ebben a városban az elmúlt időszakban az MKP ugyanis már kétszer megszüntette saját szervezetét.

 

Több volt MKP-s és Most-Hidas is a soraik között

 

A sajtótájékoztatón Simon mögött felsorakozott személyek között több korábban az MKP és a Most-Híd szineiben aktív személy is megjelent. Az új politikai tömörülésben vállal szerepet többek között Gál Zsolt egyetemi oktató, aki Solymos László (Most-Híd) gazdasági tanácsadója volt, az Új Szó kommentátoraként pedig sorozatosan Orbán Viktort és a Fidesz-kormányzatot szapulta. Simon ezzel szemben azt mondta, hogy jó kapcsolatokat szeretnének ápolni a mindenkori magyar kormányzattal, függetlenül attól, hogy melyik párt van éppen hatalmon.

 

A támogatók közül megemlíthető továbbá a Nagykürtösi járásbeli Baki Attila, aki drogügyei miatt távozott néhány éve a Most-Hídból.

 

Simon és csapata. Kép: Simon Zsolt fb-oldala

 

Gál Zsolt szerint a Magyar Fórum lehet az egyedüli alternatíva a magyarok számára, mely garantálja, hogy a magyar szavazatok nem végeznek a Smernél egy velük való közös kormányban.

 

Az azzal kapcsolatos kérdésre, hogy milyen magyar együttműködésre számítanak, elvégre Simon éppen Bugár miatt távozott a Most-Hídból, az MKP és a Most-Híd tábora között pedig nincs átjárás, Simon úgy fogalmazott, hogy ők a választók megszólítására és a velük való együttműködésre helyezik a hangsúlyt.

 

Elemzők: Simon esélye nulla

 

Szlovák elemzők nulla esélyt adnak Simon pártjának. A .týždeňes Eugen Korda szerint az elemzők véleménye az, hogy a kezdeményezés nem más, mint Simon Zsolt bosszúja Bugár Bélának azért, hogy a Smerrel való kormányba lépésnél  a párt nem kardoskodott a mezőgazdasági tárcáért, és így maga Simon nem lett mezőgazdasági miniszter.

 

Simon Zsolt és Menyhárt József Világi Oszkár vendégeiként az egyik DAC meccsen. Kép: Körkép.sk

 

Csallóközi oligarchák újabb projektje

 

A Körkép.sk értesülései szerint az egész pártalapítás csallóközi magyar oligarchák újabb projektje, akik látják, hogy a Most-Híd mögötti további bizniszelés a választások után erősen kérdésessé vélt, az MKP pedig önmagában egyre gyengébb. Így próbálnák összefogásra kényszeríteni Bugárt, Menyhárt és Simont, hogy közös magyar listával és az öt százalékos parlamenti küszöböt megugorva megőrizzék befolyásukat a szlovák nagypolitikában.

 

Körkép.sk/KZS

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!