Az ügyész szeptember 17-én tette közzé annak a férfinek a fantomképet, akit tanúként keresnek a Kuciak–Kušnírová kettős gyilkosság ügyében.

 

A fantomkép nyilvánosságra hozatala után a Nový Časnál jelentkezett az a nagymácsédi Marek, aki a rajzon az egykori kollégáját, Miroslav Č.-t vélte felismerni. A férfi a rendőrségen is hajlandó volt vallomást tenni, így a rendőrség jelenleg részletes vizsgálat alá vetette a nagymácsédi férfi tanúvallomását.

 

Az ügyész a fantomképen szereplő férfival kapcsolatban azt mondta, hogy „magával a gyilkossággal és a gyilkosságot elkövető személyekkel kapcsolatban is információkkal rendelkezhet“.

 

 hirdetes_300x300  

Közös munkahelyen ismerkedtek meg

 

„Először Diószegen voltam, majd este átvittek a kerületi részlegre, ott került sor a kihallgatásomra. 3,5–4 órán keresztül tartott a kihallgatás. Egy galántai nyomozónő is odajött, majd megállapították a szóban forgó férfi személyazonosságát. 1–1,5 óra után kiderült, hogy Miroslav Č.-nek hívják és Poprádról származik“

 

– mondta a kihallgatásról Marek. Elmondása szerint a kihallgatása után a rendőrök még aznap este elvitték a gyilkosság helyszínére.

 

 „Azt kérdezték tőlem, hogy hol lakik Miroslav Č., de nem tudtam pontosan megmondani, úgyhogy csak körülbelül mutattam meg nekik a helyet. Megmutatták nekem azt az útvonalat, amelyen keresztül a gyilkosság helyszínéhez mehetett. Állítólag azon a részen nincsenek kamerák, s mivel ő már hosszabb ideje Nagymácsédon lakott, ismerte a falut, és tudta, hogy hol nincsenek kamerák“

 

– mesélte Marek, majd azt is hozzátette, hogy Miroslav furcsa viselkedését mások is észrevették a faluban.

 

„A faluban azt beszélték, hogy a gyilkosság után már nem járt munkába, és nagyban játékgépezni kezdett, holott bevétele nem volt. Nem tudom, hogy ő lehet-e az, ezek csak találgatások“

 

– tette hozzá.

 

Elmondása szerint Miroslav Č.-t idén nyáron ismerte meg, ugyanis kőművesként együtt dolgoztak egy nagyszombati építkezésen. Ami érdekes az az, hogy ugyanabban az időben mindketten Nagymácsédon laktak úgy, ahogyan Ján Kuciak és Martina Kušnírová is.

 

Fotó: Nový Čas/anc

 

Vadaláról fecsegett

 

Marek visszahúzódó emberként emlékszik Miroslavra, aki az építkezésen a kollégáival nem igazán beszélgetett. Ám abban az esetben, ha jó kedve volt, elárulta, hogy ketrecharcos mérkőzéseken vett részt.

 

A munkások között állítólag arról is említést tett, hogy ismeri a Vadala családot, akikről Ján Kuciak oknyomozó újságíró is említést tett az utolsó cikkében.

 

A férfi szomszédai a Nový Časnak elmondták, hogy Miroslav albérletben élt Nagymácsédon a családjával. Utoljára körülbelül két héttel ezelőtt látták.

 

 „Az egész családjával együtt valahova Ostravára ment. Ebben a házban sokan laktak, sőt gyakran nagyon sok ember tartózkodott náluk“

 

– mondta az egyik szomszéd.

 

A Nový Čas információi szerint a Speciális Ügyészség nem kívánta kommentálni a nyomozásban történt esetleges előrelépést.

 

Nový Čas/Körkép.sk

Nyitókép: TASR

 

Kuciak-Kušnírová-gyilkosság: Ezt a “tanút” keresi a rendőrség a kettős leszámolás kapcsán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!