Lenka Wittenbergerová váltja František Imreczét a Pénzügyi Főigazgatóság vezetői posztján a hónap végével. Wittenbergerová március 2019-ben marad a posztján – jelentette be Peter Kažimír (Smer) pénzügyminiszter a ma délelőtti kormányülést követően. Imrecze október 1-jével távozik hivatalából.

 

Wittenbergerová már jó ideje a Pénzügyi Főigazgatóságnál dolgozik, jelenleg az adóügyi osztály igazgatója.

 

„Személye élvezi a bizalmam. Egyúttal szeretném kijelenteni, hogy teljesen szabad kezet kap személyi kérdéseken. Nem örököl semmilyen kötelezettséget a személyzeti politikát illetően”

 

hangsúlyozta Kažimír. Imrecze a múlt héten jelentette be, hogy lemond tisztségéről. A döntés előzménye, hogy egy OLAF-jelentés szerint Szlovákiában 300 millió eurós vámcsalás történt 2013-14-ben. A sajtóban olyan szakértők is megszólaltak, akik szerint egy ekkora méretű csalást nem lehet a felső vezetők tudta nélkül véghezvinni.

 hirdetes_300x300  

 

Imrecze egy sajtótájékoztató majd egy parlamenti bizottsági meghallgatást követően váratlanul bejelentette, hogy lemond posztjáról, hogy „személyét ne használják fel politikai célokra, és az adóhivatalok és vámhivatalok” munkatársai „tudják végezni a dolgukat”.

 

HNonline.sk

Nyitókép: webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!