„Ez nevetséges. Maga az RTVS-től jött? Akkor nem csodálkozom, hogy így végződött a szombati műsor is. Az utóbbi időben maguk mind egyformák”

 

reagált Robert Fico a közmédia egyik riporterének, Ladislav Ďurkovičnak a kérdésére, aki arra szeretett volna választ kapni a smeres pártelnöktől, hogy nem zavarja-e, hogy több mint másfél évig volt az igencsak kétes hírű Bonaparte luxuskomplexumban Marián Kočner szomszédja, aki szerepel a maffia listán, a váltóügy gyanúsítottja, és aki a legutolsó vallomások szerint megrendelhette Ján Kuciak meggyilkolását.

 

Fico arrogáns felelettel próbált kitérni a válaszadás elől:

 

 hirdetes_400x285  

„Van egy ismerősöm, akinek van egy kertje, ami egy fegyházzal határos. Ez az én pontos válaszom az ön kérdésére”

 

mondta. Mikor a riporter újra feltette a kérdést – tekintve, hogy Fico ebben az ügyben sorozatosan megtagadja a válaszadást – az exkormányfő láthatóan ideges lett. „Mit hogyan értékelek? Nem értem, mit?” – felelte, majd odavetette, hogy „át kell gondolni az RTVS dolgát” az utóbbi idők eseményei miatt.

 

Kínos kérdések

 

Robert Ficonak nem véletlenül kényes téma Kočner emlegetése. Több ellenzéki politikus is említette, hogy a maffialistán szereplő vállalkozó megpróbálta őt hiteltelenné tenni a Smer megbízásából (például ott volt a Richard Sulík és Kočner beszélgetéséről készített hangfelvétel). A Kuciak-gyilkosság egyik főgyanúsítottja, aki közvetlenül köthető a vállalkozóhoz, szintén megpróbált ellenzéki politikusok közelébe férkőzni.

 

Roman Kvasnica, Malina Hedvig védőügyvédje a Hospodárske Novinynek adott interjújában nemrég elmondta, hogy a Hedvig-ügyben őt is megkereste Kočner, és felajánlotta a Hedvig elleni, Fico és Kaliňák által indított büntetőeljárás leállítását, ha a lány azt vallja, hogy csak kitalálta a verést. Mikor Kvasnica megkérdezte a vállalkozót, kinek a nevében kereste meg, azt felelte: a szlovák kormányfő nevében – aki akkor Robert Fico volt.

 

Fico a fenti sajtótájékoztatót eredetileg az ingyen ebédek és a minimálbér tervezett emelése miatt hívta össze. Miután nem adott választ a köztévé riporterének kérdésére, a közrádió egyik szerkesztője jegyezte meg neki, hogy a Bonaparte a nyilvánosság számára teljesen jogosan kelt gyanút.

 

„ Nem tudom, mi a gondja megint a közmédiának. Maguk inkább elgondolkozhatnának, mit műveltek a Sobotné dialógy műsorában”

 

mondta Fico, majd távozott.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a közrádió hétvégi műsora, a Sobotné dialógy kezdése több mint 20 percet késett, Braňo Dobšinský moderátor pedig érezhetően zaklatott volt. Vendégei Grendel Gábor (OĽaNO) parlamenti képviselő illetve Juraj Blanár parlamenti képviselő, smeres alelnök voltak. Dobšinský többször is szóváltásba keveredett Blanárral a Kuciak-gyilkosság és a Smer legutóbbi nyilatkozata miatt.

 

A műsor után nem sokkal az RTVS és Dobšinský megállapodtak, hogy szerződést bontanak, így a vitaműsor vezetője távozik az RTVS-től.

 

https://www.youtube.com/watch?v=hdGwqv5GDNA

 

Körkép.sk

Nyitókép: sme.sk

 

Élőben szorította sarokba a Smer alelnökét, távozik a közrádió vitaműsorának moderátora

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!