Három hét után pálfordulás állt be Vladimír Hiadlovskýnál, a besztercebányai Bél Mátyás Egyetem rektoránál, és felszólította a nemzetiek vezérét arra, hogy mutassa meg a kisdoktori munkáját. A rektor állítása szerint az egyetemnek nem volt más választása, mint eleget tenni és titkosítani Andrej Danko munkáját. Az üggyel kapcsolatban tüntetést szerveznek.

 

Andrej Danko elveszítette a besztercebányai Bél Mátyás Egyetem vezetőségének támogatását. Az egyetem rektora, Vladimír Hiadlovský szombaton felszólította a parlament és az SNS elnökét arra, hogy mutassa meg a titkosított rigorózusi munkáját, amiért 2002-ben jogászdoktori címet kapott.

 

„A Bél Mátyás Egyetem egy olyan intézmény, amelyik betartja a törvényeket és tiszteletben tartja az akadémiai értékeket, erkölcsöt és morált. Az egyetem vezetősége ezért felszólítja Andrej Dankot arra, hogy tegye elérhetővé a rigorózusi munkáját“

 

– jelentette ki Hiadlovský a hivatalos állásfoglalásában.

 hirdetes_810x300  

 

Az egyetem vezetősége egyúttal az iskola összes alkalmazottját és diákját megkérte arra, hogy támogassák a felhívást. Az aláírási ívek hétfőtől az iskola több helyiségében elérhetőek lesznek, a felhívást pedig a nyilvánosság is támogathatja.

 

A rektor egy nappal azután tette közzé felhívását, miután az egyetemen egy tiltakozó nyilatkozathoz kezdték el gyűjteni a tanárok aláírásait. A tiltakozó nyilatkozatban a tanárok elhatárolódtak az olyan erkölcstelen praktikák alkalmazása ellen, mint például a szakdolgozatok titkosítása.

 

Hiadlovský szerint Danko kérése a licencszerződés megkötésére – amit a Denník N JUDr. titulusára vonatkozó kérédsei után intézett el – nem számít mindennapi esetnek. Danko kérvényét jogi elemzésnek vetették alá, ám a törvény szerint nem volt más választásuk, mint titkosítani a munkát.

 

Denník N

Nyitókép: Foto N/TASR

 

Danko: A munkám nincs, és nem is volt titkosítva

 

Danko azután titkosíttatta doktori munkáját, hogy megkeresték az újságírók

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!