A Pozsonyi Református Egyházmegye idén is meghirdeti a „Nyilas Misi karácsony” elnevezésű diakóniai adománygyűjtő programot.

 

Évekkel ezelőtt a Diakóniai Központ indította el a „Nyilas Misi Karácsonya” elnevezésű adománygyűjtő akciót, melybe bekapcsolódhattak a felvidéki református egyházmegyék. Később a Diakóniai Központ már nem szervezte meg tovább a programot, a Pozsonyi Református Egyházmegye azonban a kezdetektől a mai napig fenntartja a karácsonyi gyűjtést.

 

A korábbi évekhez hasonlóan dobozba-cipősdobozba csomagolt tartós élelmiszert, édességet, játékot, tanszereket, tisztálkodási szereket, ruhát – cipőt /lehetőleg új,vagy nagyon jóállapotban lévőt/ … stb. várunk és fogadunk szeretettel és hálás szívvel.

 

olvasható Misák Alica csilizpatasi lelkésznő és diakóniai előadó felhívásában, aki a gyűjtést koordinálja. A lelkésznővel a Körkép.sk-n tavaly interjút is készítettünk az adománygyűjtés kapcsán.

 hirdetes_300x300  

 

A  gyűjtésre az egyes egyházközségekben 2018. november 01-től /csütörtök/ – 2018. december 09-ig /vasárnap/ van lehetőség. Ezalatt az idő alatt minden gyülekezet önmaga szabályozza, mikor és miképpen szervezi meg ezt a jótékonysági alkalmat. A gyülekezetekből 2018. december 10-én /hétfő/ 9.00 – 17.00 óráig és 11-én /kedd/ 9.00-16.00 óráig várják az adományokat  a csilizpatasi faluház kistermében.

 

Az előző évek gyakorlatához hasonlóan az elkészített ajándékokon idén is fel kell tüntetni, hogy kinek készült: fiú+korosztály, lány+korosztály, ill. család – ez utóbbinál fel kell tüntetni azt is, ha tartós élelmiszert tartalmaz a csomag.

 

Nyilas Misi Karácsonya – 1400 doboznyi adomány gyűlt össze

 

Az összegyűjtött ajándékdobozokat a mennyiségtől és az igényektől függően Gömörbe, Kárpátaljára, és/vagy Kelet-Magyarországra továbbítják.

 

Körkép.sk/kpa

Nyitókép: körkép.sk/archív

 

Kapcsolódó tartalom:

 

Nyilas Misi Karácsonya – Idén is küldhetünk Gömörbe egy cipősdoboznyi szeretetet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!