A Ján Kuciak és Martina Kušnírová gyilkosságának megrendelésével vádolt Alena Zsuzsová nevét állítólag a garamszentkereszti (Žiar nad Hronom) fiatal jogász és városi képviselő meggyilkolásával is összefüggésbe hozták.

 

Pár nappal a Kuciak-gyilkossággal kapcsolatos gútai razzia után a NAKA Nagykürtösön csapott le. Ezúttal a fiatal jogász és garamszentkereszti városi képviselő, Marek Rakovský meggyilkolása szolgáltatta az okot. A fiatal jogász még 2013-ban robban fel a saját autójában, amire egy robbanószerkezetet telepítettek. A gyilkossággal Peter P.-t vádolták.

 

Rakovský esetében a rendőrség sokáig csupán a sötétben tapogatózott. Az ügy öt év után tisztázódott, mégpedig hat nappal a gútai akció után. A Plus 7 dní szerint azonban mindkét eset ugyanazzal a személlyel hozható összefüggésbe.

 

 hirdetes_810x300  

A hetilap szerint Marek Rakovský egy uniós forrásokkal kapcsolatos csalásba keveredhetett bele. Éppen 2013-ban várták az Európai Unióból érkező ellenőrzést, így belső vizsgálatot tartottak az elfogadott projektekkel kapcsolatban, s ekkor döbbentek rá, hogy Szlovákiát hatalmas szégyen és lebukás fenyegeti.

 

Figyelmeztetés volt?

 

Rájöttek, hogy az egyes projektek fedik egymást, ugyanazoknak a lektoroknak a nevei bukkannak fel, sokszor családi szálak is felfedezhetőek voltak, az igazolásokat pedig ugyanaz a vállalat állította ki. Több mint 40 projektet továbbítottak a rendőrségnek és több tucat büntetőeljárás indult. Marek Rakovský a csalásokban fiktív lektorként működhetett közre, testvére, Matúš ellen pedig szubvenciós csalás miatt emeltek vádat.

 

„Marek Rakovský gyilkosságát figyelmeztetésnek szántának a testvérének és azoknak az embereknek, akik ismerték az uniós források körüli sáfárkodás eddig leleplezetlen hátterét“

 

– írja a Plus 7 dní.

 

Zsuzsová fehér Mercedese

 

Kulcsfontosságú szerepet azonban azok az emberek játszanak, akik Matúš Rakovskýval együtt kerültek a vádlottak padjára. Az egyik személy ugyanis nem más, mint az a Marián Orság, aki májusban a cége számára azt a fehér Mercedest lízingelte, amelyiken a Kuciak-gyilkosság megrendelésével vádolt Alena Zsuzsová furikázott.

 

A Mercedesnek Zsuzsová letartóztatása után nyoma veszett. Orság az ügyben feljelentést tett, ám az autó azóta sem került elő. A vállalkozó nem tudja hova tűnhetett az auótja, ám fél, hogy a járműt valamilyen bűntett elkövetésére, vagy az ő diszkreditációjára használhatták fel. A hetilap szerint Orság az ügyészségen azt nyilatkozta, hogy az autót nem használta, még újan bérbe adta Jozef Dučáknak.

 

Dučák neve az új Technopol-ügy kapcsán került terítékre, amikor is a Marián Kočner körül tömörülő személyek egy 20 millió euró értékű tulajdonra próbáltak szert tenni.

 

Zsuzsová a Technopol-ügy egyik érintettjének kocsiján furikázott

 

Kočner és Zsuzsová

 

Az Orságh és Dučák között megkötött bérleti szerződés 2018 év végéig szólt. A Plus 7 dní állítása szerint aztuán, hogy a médiában megjelent a Kuciak-gyilkosság megrendelésével vádolt Alena Zsuzsová fehér Mercedese, Orság visszakövetelte az autóját, csakhogy Dučák nem reagált.

 

Zsuzsová neve Basternák László, Ógyalla volt polgármesterének meggyilkolásával összefüggésben is felmerült, akit a háza előtt lőttek le. A gyilkosát már elítélték, a gyilkosság megrendelője azonban továbbra is ismeretlen. A rendőrség most újra megnyitotta az ügyet.

 

Amennyiben a gyanú beigazolódik, akkor kijelenthetjük, hogy a bűnkommandó lelkén egy polgármester, egy képviselő és egy újságíró halála szárad…

 

Plus 7 dní

Nyitókép: TvNoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!