Nyílt levélben utasították el Robert Fico média elleni támadásait az újságírók. A levelet összesen 344-en írták alá, köztük a legnagyobb ellenzéki portálok és lapok újságírói, szerkesztői, az Új Szó, a Pravda illetve az RTVS munkatársai közül is többen.

 

A nyílt levél Robert Fico azon, közösségi oldalán közzétett videójára reagál, melyben a Smer első embere „olcsón bérbevett komédiásoknak” nevezte a sajtó munkatársait, amiért azok nem a neki tetsző módon értékelték a helyhatósági választások eredményét. „Komédiások az újságírók között, valami csapjon belétek”.

 

Fico videója órákkal azután jelent meg az interneten, hogy a NAKA egy névtelen feljelentésre hivatkozva kihallgatta a Za slusné Slovensko tüntetések szervezőit.

 

 hirdetes_810x300  

„Ez nem csak az értékítélet teljes elvesztése, hanem durva cinizmus tanúsítása Ján Kuciak és Martina Kusňírová családjai iránt. Lealacsonyító azon újságírók számára, akik a kettős gyilkosság után folytatják a maffiaügyek felderítését”

 

fogalmaz a levél, hangsúlyozva, hogy az elhivatott újságírók nélkül ma a közvélemény nem tudna a Bašternák-ügyről és hogy Marián Kočner évekig el tudta kerülni a felelősségrevonást, ahogy nem derült volna ki az sem, hogy Robert Kaliňák közrejátszott egy vietnami állampolgár elrablásában, ahogy az sem, hogy Robert Fico éveken át úgy kormányzott, hogy „törvényen kívül álló személyek csoportja” jöhetett létre.

 

„Robert Fico, a Smer elnöke támadja az újságírókat és konspirációkat terjeszt, és mindezt mindössze néhány nappal november 17-e előtt, amikor épp a szabadság, mégpedig a szólás- és gyülekezés szabadságának elnyerésére emlékezünk. Elutasítjuk Robert Fico támadásait az újságírók ellen. Egy gyilkosság is sok volt

 

áll a levélben.

 

 

Körkép.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!