Bugár Béla mai, a Most-Híd Országos Tanácsának ülése utáni sajtótájékoztatóján fogadkozott, hogy a plágiumbotrányba keveredett Andrej Dankot nem szólították fel semmilyen felelősség vállalásra, csupán „személyes döntésre”.

 

Ahogy azt Bugár Bélától megszokhattuk, a keménynek tűnő kijelentéseik után néhány nappal sokkal finomabban adja elő ugyanazt a mondatot. A kirobbant plágiumbotrány kapcsán az SNS elnöke felháborodva olvashatta a Bugártól kapott üzenetet, amelyben a vegyespárt elnöke – az SNS és Danko állítása szerint – személyes felelősségvállalásra szólította őt fel.

 

Bugár Béla szombati sajtótájékoztatóján már merőben finomabban fogalmazott, állítása szerint „személyes döntést” írt abban a bizonyos SMS-ben, amelynek tartalmát egyébként a párt hivatalos Facebook-oldalán közölték nyilatkozatként.

 

 hirdetes_810x300  

Azt nem tudhatjuk, hogy az SMS-ben mi állt, az azonban biztos, hogy bár a Most-Híd nyilatkozatának szlovák verziójában valóban „osobné rozhodnutie”, vagyis személyes döntés szerepel, ám annak magyar fordításában a „személyes felelősség” szókapcsolat olvasható.

 

A reprofotó november 17-én délután, 13:14-kor készült.

 

A Most-Híd tehát ismételten visszavonulót fújt, miután Andrej Danko jelezte, az SNS lehetővé fogja tenni az ellenzék rendkívüli ülésének megnyitását jelenlétével. A rendkívüli ülést az ellenzéki pártok Andrej Danko visszahívása céljából kezdeményeznék.

 

Azt, hogyan fognak szavazni ilyen esetben a Most-Híd képviselői, Bugár a koalíciós partnerekkel folytatott tárgyalásoktól teszi függővé. „Több lehetőség is van” – fogalmazott.

 

Bugár tagadta, hogy lemondásra szólította volna fel az SNS elnökét, többször elismételte, hogy csak „személyes döntést” vár tőle, jelezve, hogy a plágiumügy nem az ő és nem is a koalíció dolga.

 

„Neki kell eldöntenie, mi tesz, és azt meg kell tudnia indokolni. (…) Ha én az ő (Andrej Danko – a szerk. megj.) lennék, amiben nem vagyok, tudnám, mit tegyek”

 

fogalmazott a Most-Híd elnöke.

 

Körkép.sk

Nyitókép: Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!