Már zajlik az ellenzék által kezdeményezett, Andrej Danko leváltására összehívott parlamenti ülés. Már zajlik a vita és a parlamenti szócsata. Az SNS ígéretéhez híven megszavazta a rendkívüli ülés programját, így elkezdődhetett a rendkívüli ülés.

 

FRISSÍTVE – 17:51 – Több, mint valószínű, hogy Andrej Danko leváltása nem valósul meg, mert nem döntésképes a parlament a szavazáskor. A Most-Híd szóvivőjén keresztül értesítette a sajtót, hogy a képviselői nem lesznek ott az ülés további részén. Richard Sulík (SaS) ellenzéki politikus emiatt kijelentette, hogy aligha tudják visszahívni a plagizáló SNS-es házelnököt.

 

Danko saját védelmében ma délelőtt többek között azzal érvelt, hogy 2000-ben, mikor ő megvédte rigorózusi munkáját még lehetett összevágással készíteni. A kijelentés nem állja meg a helyét, egy rigorózusi munka, amely JUFr. titulus megszerzését jelenti, nem íródhat más szövegek hivatkozások nélküli összeollózásával. A rigorózusi munkák az adott szakterületen megszerzett mélyebb ismereteket kell bemutatniuk, másolással ez a kritérium sem teljesülhet.

 

 hirdetes_810x300  

 

Ján Budaj (OĽaNO) szerint újra megmutatja majd magát, a Most-Híd mennyire fél az előrehozott választásoktól. A vegyespárt frakcióülése délelőtt tíz órakor kezdődött.

 

Andrej Dankot először Lucia Nicholsonová (SaS) támadta. Felhívta a figyelmet arra, hogy Andrej Danko nyilvánvalóan palgizált munkáját megvédésére engedő egyetemi opponensek kilétét a Bél Mátyás Egyetem még mindig titkolja.

 

Danko azt sérelmezte, hogy az ellenzék „jogerős ítélet” nélkül vádolja őt. Szerinte az SaS mindenkit támad, ezért „emberileg és politikailag is a végét járja” a párt.

 

„Bizonyítékokat fogok bemutatni ezen az ülésen arról, hogy mindent elvégeztem az egyetemen”

 

állította Danko. Hozzátette, hogy a sajtóban megjelent információk „mesterkéltek”. Keményen nekiment Boris Kollárnak is:

 

„Kollár úr, körülöttem nincsenek halott emberek, ellenem sosem indult büntetőeljárás”

 

fogalmazott.

 

„Önök miatt nem fogom szétverni a kormány, és elhatároztam, hogy járni fogom az országot, hogy több százalékpontot gyűjtsek”

 

jelentette ki az SNS elnöke. Mint mondta, nem zsarolja a koalíciót, a koalíciónak szabad keze van a bizalmi szavazásnál, és kész elfogadni a döntésüket.

 

A parlament végül röviddel 17.00 óra után titkos szavazással megtartotta házelnökét, így Andrej Danko a plágiumvád ellenére koalíciós partnereinek is köszönhetően marad a szlovák parlament elnöke.

 

Danko házelnök marad – Nem sikerült leváltani a szlovák parlament plagizáló elnökét

 

Körkép.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!