Nyitókép: a rendőrség facebook-oldala

 

Ahogy arról korábban a Körkép.sk-n is beszámoltunk, a NAKA 150 rendőr bevonásával tartott házkutatásokat a Dunaszerdahelyi járás 31 helyszínén extrémista bűntett gyanúja miatt. A rendőrség közösségi oldalán megjelenő fotók között, melyeken a lefoglalt „bizonyítékokat” tették közzé, többek között egy DAC-zászló is látható volt, mely értesüléseink szerint a Felvidéki Harcosok hivatalosan nem bejegyzett szurkolói csoportjához tartoznak. 

 

Breaking! Extrémista bűncselekmények miatt razziázik a NAKA a Dunaszerdahelyi járásban

 

A DAC futballklub az esettel kapcsolatban szerdán tett közzé egy közlemény hivatalos oldalán.

 hirdetes_810x300  

 

A sajtóból értesültünk a NAKA a Dunaszerdahelyi járásban végrehajtott házkutatásairól. Csodálkozásunkat fejezzük ki amiatt, hogy a szlovák rendőrség egy olyan illusztrációs fényképet tett közzé a saját Facebook profilján, amelyet aztán a többi tömegtájékoztatási eszköz is átvett, és amelyen klubunk címere is látható.

Az említett zászlón semmi olyan szimbólumot nem látunk, amely megszegi a Szlovák Köztársaság törvényeit. Szintén nem látunk összefüggést a NAKA akciója és e zászló között.

 

A klub azt is megjegyzi, hogy „teljes mértékben támogatja az UEFA és a FIFA alapelveit, amelyek igyekeznek erőszak- és gyűlöletmentes sportágként bemutatni a labdarúgást – a pályán és azon kívül is”.

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Megosztás:
Címkék: DAC Főoldal NAKA razzia

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!