Nyitókép: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Szerdán délelőtt a Gútai Malom (Mlyn Kolárovo) raktáraiból kiadták azt a közel nyolc tonnányi lisztet, amely a magyarok kenyeréhez felhasznált búzából készült, és amely felvidéki és kárpátaljai magyar rászoruló családokhoz kerül még karácsony előtt. 

 

Varga Péter, a Gazda polgári társulás elnöke elmondta, hogy a Magyarok Kenyere akció keretében több mint 10 tonna búza gyűlt össze, ebből készült el a Gútai Malom jóvoltából 7,5 tonnányi kenyérliszt. Köszönetet mondott Pikáli Róbertnek, aki a Magyarok Kenyere program koordinátora volt, valamint a Gútai Malomnak a segítségért.

 

A lisztet a Szlovákiai Református Egyház Diakóniai Központjának idei Nyilas Misi Karácsonya című jótékonysági gyűjtésében részt vállaló Misák Alica csilizpatasi lelkésznő, A mi Gútánkért szociális segélyező és a gútai Köz-Ért Polgári Kör vette át – ők juttatják el több felvidéki és kárpátaljai szervezethez, egyházközséghez, akik aztán szétosztják azt a rászoruló családok között. A Nyilas Misi Karácsonya program keretében és a Gazda PT közvetítésével idén Kárpátaljára is kerül a felvidéki magyar búzából készült lisztből.

 hirdetes_810x300  

 

Varga Péter és Pikáli Róbert átadják az adományozóleveleket, fotó: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Pikáli Róbert a Köz-Ért Polgári Kör nevében köszönetet mondott azoknak a felvidéki gazdáknak, akik részt vettek a Magyarok Kenyere programban. Elmondta, hogy idén 9460 kiló magyar búza gyűlt össze a gazdáktól, a belőle készült 7400 kiló liszt pedig hét szervezet segítségével jut el a rászorulókhoz. Köztük van a Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Központja, akik az adományt kenyérsütésre fogják majd felhasználni „így valóban magyarok kenyere lesz a lisztünkből”.

 

„Az adomány többi részét pedig olyan családok fogják megkapni, akiknek valóban szükségük van erre az adományra”

 

zárta Pikáli.

 

 

fotó: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

fotó: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

fotó: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

fotó: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!