Nyitókép: iglu/Nový Čas

 

Szombaton két szlovák turista értesítette a Hegyi Mentőszolgálatot (HZS) arról, hogy a Magas-Tátrában bekövetkezett lavinaomlás elsodorta az egyik barátjukat.

 

A turisták a Malompataki-völgy(Mlynická dolina) lehúzódó Szoliszkó-vályúban (Soliskový žľab) tartózkodtak. Az eddigi információk szerint az eltűnt személynek nem volt lavinajeladó felszerelése.

 

 hirdetes_810x300  

A bejelentés idején a baleset helyszínén rendkívül kedvezőtlen volt az időjárás – erős szél fújt, köd volt és havazott – , amely nem tette lehetővé a mentőhelikopter bevetését, így a hegyimentők földi úton indultak a helyszínre, ahol lavinamentő kutyák és lavinaszondák segítségével láttak hozzá a lavinamező átvizsgálásához. A kedvezőtlen időjárási körülmények, az egyre emelkedő lavinaveszély és a sötétedés miatt a mentőakciót a szombat esti órákban fel kellett függeszteni.

 

A keresés ma, a kora reggeli órákban folytatódott, és a mentőkutyák rövid idő alatt jelezték azt a pontot, ahol megtalálták a 39 éves szlovák turistát, sajnos már életjelek nélkül. A mentőakció első napján 15 professzionális és két önkéntes hegyimentő vett részt a kutatásban két kutyával, majd ma reggel 21 hegyimentő és hat mentőkutya folytatta a keresést.

 

Aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!