Nyitókép: Július Dúbravay

 

A karácsony olyan ünnep, amikor ki kellene kapcsolnunk a televíziót, számítógépet és a mobiltelefont is. A gyerekekkel kellene játszanunk, a szüleinkkel és a nagyszüleinkkel beszélgetnünk, hogy a karácsony szépsége a lehető leghosszabb ideig, ideális esetben az egész év során megmaradjon bennünk – üzente közösségi oldalán Andrej Kiska államfő.

 

„A karácsony az év legszebb ünnepe. Szenteste a szeretteinkkel együtt ülünk le az ünnepi asztalhoz. Néhány család minden bizonnyal növekedett, gyarapodott, viszont néhány családnál, sajnos, kevesebben fognak az ünnepi asztalhoz ülni. A karácsony olyan ünnep, amikor a kapkodást és a rohanást sutba kellene dobnunk. Időt és helyet kellene találnunk az ünnepi atmoszféra átélésére, a jó beszélgetésekre és arra, hogy a szeretteinknek azt tudjuk mondani: szeretlek”

 

– tette hozzá az államfő.

 hirdetes_810x300  

 

Andrej Danko, a parlament és az SNS elnöke otthon, családi körben tölti a karácsonyt. „Amint lehetőségem lesz rá, megyek síelni” – mondta, majd hozzátette, hogy szilveszterkor semmilyen mulatozásra nem készül. „Én otthon ülő típus vagyok. A szilvesztert legjobban a tévé előtt ülve szeretem kiélvezni” – zárta le Danko.

 

Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő az idei karácsonynak ismét úgy örült, mint egy kisgyerek. Na nem a karácsonyi ajándékok, hanem a pihenés miatt.

 

„A mögöttem lévő nyolc-kilen hónap, talán a politikai karrierem legintenzívebb időszaka volt. Számomra a legnagyobb öröm a pár napos teljes nyugalom lesz, ami mentes lesz egy politikus igényes életének minden mozzanatától. Remélem, hogy abban a luxusban lesz részem, hogy ezalatt a pár nap alatt tényleg csak azokkal fogok találkozni, akikkel én akarok”

 

– mondta Pellegrini.

 

A Sme rodina elnökének, Boris Kollárnak – akinek tíz gyermeke van – eléggé igényes a karácsonya. „A karácsony minden évben más. Egyszer három vacsorán vettem részt szenteste. Idén az anyukámnak örülök a legjobban. Több mint 80 éves, így idén elsősorban vele szeretnék foglalkozni. Na meg persze a gyerekekkel” – konstatálta Kollár.

 

Kollár minden karácsonyát a gyerekkori barátjánál kezdi, aki a boltja udvarában szervez egy találkozót.

 

„Ez már évek óta így megy, több tucat ismerős találkozik egy helyen. Amennyiben nem vennék részt ezen a találkozón, számomra a karácsony teljesen más lenne. Szilveszterkor vagy Dóvalon, vagy a Csorba-tónál leszek. Hogy pontosan hol, azt még nem tudom. A gyerekek egy része ide megy, a másik része amoda, de akárhova is megyek, mindenhol ott lesznek a gyerekeim”

 

– tette hozzá.

 

Az OĽaNO frakcióvezetője, Veronika Remišová a családjával Szlovákiában tölti az ünnepeket. „Egy hosszú külföldi kirándulás után számomra felbecsülhetetlen érték, ha találkozok a családdal és együtt vagyunk. Szlovákia is nagyon szép télen, gyönyörű hegyeink vannak, így ezt sem hagyom ki” – mondta.

 

Az ellenzéki SaS vezére, Richard Sulík idén külföldön karácsonyozik a családjával.

 

„A gyerekeim többet látnak a tévében, mint otthon, ezért most ezen szeretnék változtatni. Kikapcsolom a mobilomat, és az e-maileket sem fogom megnézni. Az egész jövő év folyamán a kampányommal fogok foglalkozni, így még kevesebb időt fogok tudni eltölteni a gyerekeimmel. Ezért is próbálok az ünnepek alatt több időt szentelni nekik”

 

– zárta le Sulík.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!