Szombat reggel több felvidéki járásból is útnak indultak az önkéntes tűzoltók Észak-Szlovákiába, ahol a havazás miatt rendkívüli állapotot hirdettek. A tűzoltók már megérkeztek a számukra kijelölt településekre, ahol főleg a hó ellapátolásában, az utak szabaddá tételén valamint szükség esetén élelmiszercsomagok eljuttatásán fognak dolgozni.

 

A Körkép.sk információi szerint a járási önkéntes tűzoltó szervezetek még hét közben felmérték, hogy az adott járásokban működő tűzoltó szervezetek hozzávetőlegesen mennyi önkéntest tudnak mozgósítani, ha azt a helyzet megkívánja.

 

„Pénteken délután szóltak a járási irodából, hogy szombat reggel indul az autóbusz északra, és kérték, hogy segítsünk a mozgósításban. Füssről végül 5 tűzoltónk indult el ma reggel, hárman személyautóval, hogy vasárnap éjjel időben hazaérjenek, hisz hétfőn már várja őket munkahelyük.”

 

nyilatkozta portálunknak Farkas Károly füssi polgármester, akitől azt is megtudtuk, hogy a Komáromi járásban több önkéntes gyűlt össze, mint amennyien a buszra felfértek volna.

 hirdetes_400x285  

 

Előzetesen arról kaptak tájékoztatást, hogy a hó ellapátolásában kell segítséget nyújtaniuk, ezzel felváltva azon kollégáikat, akik hétközben segédkeztek az adott településeken.

 

A Tűzoltóság hivatalos facebook-oldalán folyamatosan beszámolnak az aktuális helyzetről, így látható, hogy a Galántai, Dunaszerdahelyi, Komáromi és Érsekújvári járás önkéntesei még ebéd előtt megérkeztek Námesztóra (Námestovo), ahol eligazítást tartottak számukra és kijelölték, hogy mely egységek hol teljesítenek majd szolgálatot.

 

A Nagyszombat megyéből érkező önkéntesek Erdőtka (Oravská lesná) településen fognak segíteni:

 

A Nagyszombat megyéből érkező önkéntesek, forrás: a tűzoltóság facebook-oldala

 

A Nyitra megyéből érkező önkénteseket Mutne (Mútne) községbe vezényelték:

 

Forrás: a tűzoltóság facebook-oldala

 

Forrás: a tűzoltóság facebook-oldala

 

Forrás: a tűzoltóság facebook-oldala

 

Forrás: a tűzoltóság facebook-oldala

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!