Nyitókép: cas.sk

 

Erik Tomáš, a smeres képviselő a Markíza Na telo című vitaműsorában elmondta, arról, hogy mi lesz Martin Glváč (Smer) parlamenti képviselő sorsa pártján belül, a Smer elnöksége fog dönteni azután, hogy meghallgatta Glváčot Alena Zsuzsovát érintő kapcsolatáról.

 

A szlovák sajtóban megjelent információk szerint a Kuciak-gyilkosság főgyanúsítottja, Alena Zsuzsová és Martin Glváč személyes kapcsolatban álltak, és a vele kapcsolatban felmerült politikusoktól eltérően, személyesen is találkoztak. A SME napilap Zsuzsová a rendőrségnek azt vallotta, hogy Glváč volt az egyetlen politikus, akivel háromszor is találkozott. Ezen kívül számos üzenetet, fotót váltottak egymással. Glváč az állításokat először tagadta, majd elismerte, hogy kommunikált Zsuzsovával, „de csak harmadik személyeken keresztül”.

 

Erik Tomáš állítja, hogy a Smer kommunikálni fog a nyilvánossággal az ügyben, és meg fogják hallgatni Glváč verzióját is. Megjegyezzük, hogy a Smer eddig igencsak korlátozottan volt hajlandó nyilatkozatokat tenni a Kuciak-gyilkossággal és a hozzá kötődő személyekkel kapcsolatban, kérdésekre pedig egyátalán nem válaszolnak.

 hirdetes_810x300  

 

Erik Tomáš azt hangsúlyozta, hogy a sajtóban megjelent állításokat még nem erősítették meg.

 

„Még mindig csak állítólagos kommunikációról beszélhetünk. Hagyjuk, hogy a nyomozóhatóságok végezzék a dolgukat és megállapítsák az állítások hitelességét”

 

fogalmazott a parlamenti képviselő, aki egykor Robert Fico exkormányfő vezető tanácsadója volt.

 

Ami Glváčot illeti, a legújabb botrány kipattanása előtt azzal hívta fel a figyelmet, hogy a leadási határidő utolsó napján adta le Robert Fico alkotmánybírói jelölését, amiről a hírek szerint csak az exkormányfőhöz álló legközelebbi emberek tudtak.

 

Boris Kollár (Sme rodina) ellenzéki parlamenti képviselő kételkedik Glváč szavaiban, miszerint csak egy harmadik személyen keresztül kommunikált Zsuzsovával és azt is csak a titkosszolgálatok tudtával tette. Kollár szerint ehhez a nyilvánosságra került üzenetváltások túlságosan is személyesek.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!