A Nemzeti Bűnügyi Ügynökség (NAKA) kommandósai szerdán hat személyt vettek őrizetbe különösen súlyos erőszakos bűncselekmények miatt. A rendőrség hivatalos közlése szerint Nyitra, Nagyszombat és Pozsony megyében razziázott a NAKA.

 

Az Akuality.sk információi szerint az őrizetesek között van Alena Zsuzsová, a Kuciak-gyilkosság főgyanúsítottjának egykori sofőrje, Vladimír Mosnár, illetve a Basternák László ellen Ógyallán polgármesterjelöltként induló Roman Ostružlík is.

 

A Basternák-gyilkosság elkövetője, Štefan Kaluz 25 éves börtönbüntetését tölti, de a megbízó kilétére és az indítékra azóta sem derült fény.

 

 hirdetes_400x285  

Basternák László meggyilkolása kapcsán is felmerült Alena Zsuzsová neve

 

A Basternák-gyilkossággal kapcsolatban az első nyomozás alkalmával a rendőrség tanúként kihallgatta Zsuzsovát és Ostružlíkot is, de nem találtak rájuk nézve terhelő bizonyítékot. A 2010-ben történt merénylet ügyét tavaly ősszel nyitották meg újra, mikor Zsuzsová és az Ostružlík kampányát nyolc és fél évvel ezelőtt szintén támogató Andruskó Zoltán rács mögé került Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolása miatt.

 

A portál szerint Mosnárt az ógyallai gyilkosság elkövetőjének bűntársaként vehették őrizetbe. Mosnár és Kaluz ugyanannál a biztonsági cégnél dolgoztak, a DKFB-nél.

 

A Markíza információi szerint most Kaluzt is a NAKA nyitrai részlegébe szállították át. A JOJ televízió közlése szerint Basternák László meggyilkolásának megrendelésével szintén Zsuzsovát vádolják.

 

A sajtóban arról is írtak, hogy Mosnár Zsuzsová sofőrjeként dolgozott, a férfi élettársa szerint pedig rendszeresen több ezer eurós tételeket kapott Zsuzsovától, ám az nem derült ki, hogy miért.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!