Nyitókép: mkp.sk

 

Basternák László, az egykori ógyallai polgármester meggyilkolásának ügyével már a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze foglalkozik. Az ügyben a Kuciak-gyilkosság feltételezett megrendelője, Alena Zsuzsová és további három ember is gyanúsítottként szerepel.

 

Két személy esetében – Basternák egykori polgármesterjelölti ellenfele, Roman Ostružlík (Most-Híd) és Zsuzsová volt sofőrje, Vladimír Mosnár – letartóztatási indítványt adtak be. Ostružlík esetében fennáll, hogy befolyásolná a tanúkat, Mosnár esetében pedig bűncselekmény folytatásának lehetősége áll fenn – árulta el Jana Tökölyová, a Speciális Ügyészi Hivatal szóvivője.

 

Az ügyész csütörtökön, az esti órákban indítványozta a büntetőeljárást a gyanúsítottak ellen, a bazini Speciális Büntetőbíróság pedig szombaton délután 1 órakor hoz majd ítéletet az ügyben.

 hirdetes_300x300  

 

Újabb gyilkossággal vádolják Zsuzsovát. Az ógyallai szálak is hozzá vezethetnek

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a NAKA szerdán több helyszínen is házkutatásokat végzett, csütörtökön pedig négy személyt, köztük a fent említett Zsuzsovát, Ostružlíkot és Mosnárt is megvádolta Basternák László 2010-es meggyilkolása ügyében.

 

Az MKP polgármesterét és regionális politikusát saját háza előtt lőtte agyon Štefan Kaluz 2010. július 9én az esti órákban egyetlen lövéssel, Hubertus márkájú fegyverével. A gyilkos börtönben ül, de hogy ki volt a felbujtó és kik segítették őt, egyelőre nem volt ismert.

 

Az üggyel kapcsolatban Csáky Pál is reagált a facebookon, miután Basternák halálakor ő volt az MKP elnöke:

 

„Most kellene ismét egy pillanatra megállnunk Basternák László emléktáblája előtt, s visszagondolni 2010-es emlékeinkre. Azokra a mondataira is, amelyeket akkor nem akartunk elhinni neki.

Június végén, az MKP Országos Tanácsának ülésén, jókora melegben pozsonyi székházunkban mindenki ingben ült, kivéve őt. Pontosan emlékszem rá, bejött a terembe és odaült mellém. Az üdvözlő szavak után azt mondtam neki: – Laci, hagyd a fenébe ezt a zakót, tedd le, ilyen melegben.

– Nem tehetem – mondta. – Golyóálló mellény van rajtam, tudod, mennyire unom már? Nehéz, kényelmetlen…

– S mi ez itt, körülötted? – kérdeztem vissza. Arra céloztam, hogy akkor már nyilvános hír volt, hogy rálőttek, előtte festékkel fröcskölték össze a házát.

– Meg akarnak félemlíteni – válaszolta. – Mert …”

 

Körkép.sk, hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!