Nyitókép: Facebook

 

A több tucat megvádolt személy annak a hároméves rendőri munkának az eredménye, amely az egészségügyben folyó csalások leleplezésére irányult.

 

Több mint 1500 tanút hallgattak ki

 

 hirdetes_400x285  

A rendőrségnek a Facebookon közzétett információi alapján az eljárás 2016-ban kezdődött, s azóta rengeteg házkutatást végeztek el, számos bizonyíték került elő, s több mint 1500 tanút hallgattak ki – orvosokat és pácienseket beleértve.

 

„Mintegy további 800 tanút (pácienst) azért nem lehetett kihallgatni, mert elhunytak, rossz pszichikai állapotban voltak, illetve a lakhelyütől távol tartózkodtak (vagy hajléktalanok, vagy tartósan külföldre költöztek). A kihallgatások elemzése és a szakértői vélemények alapján a nyomozó január 31-én 64 személy ellen emelt vádat“

 

– tájékoztatott a rendőrség.

 

MEGA KAUZA: PODVOD LEKÁROV ZA 150 000 € A 1 500 VYPOČUTÝCH SVEDKOVVyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Banskej…

Gepostet von Polícia Slovenskej republiky am Freitag, 8. Februar 2019

 

A vádlottak 2010 januárja és 2015 októbere között két Besztercebányán működő, egészségügyi segédeszközöket forgalmazó cég orvosok és gyógyszertárak segítségével követtek el a bűncselekményt.

 

 „Az orvosok a létező pácienseik beleegyezése és tudta nélkül írtak ki (néha elhunytak nevére is) egészségügyi segédeszközöket, amelyeket aztán nem szállítottak ki a betegeknek, viszont a gyógyszertárak felvették az értük járó pénzt az egészségügyi biztosítóknál”

 

– írja a rendőrség.

 

Az elkövetők eme közös tevékenységükkel mintegy 152 ezer eurós kárt okoztak az egészségügyi biztosítóknak.

 

„Emiatt a komoly bűntett miatt az elkövetők 10–15 évnyi börtönbüntetést is kaphatnak, emellett a praktizálástól is eltiltják őket”.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!