A Smer-SD kész felmondani a koalíciós szerződést. A SITA hírügynökségnek ezt a párt több vezető politikusa is megerősítette.

 

A szerződés esetleges felbontásának oka a koalíción belüli egyet nem értés az alkotmánybíró-választás módját illetően. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Smer titkos szavazással döntene a ma 17 órától esedékes alkotmánybíró-választáson, a Most-Híd és az SNS azonban a nyilvános szavazás mellett van.

 

Napközben Bugár Béla ismét kijelentette, hogy pártja nem támogatja Ficot a választáson.

 

 hirdetes_300x300  

„Tegnap és egy hete is megmondtuk, hogy nem”

 

nyilatkozta Bugár, aki azt is hozzátette, hogy mindenképpen nyilvános szavazást akarnak, hogy pártját ne kapcsolhassák össze a Kotleba-féle ĽSNS szavazásával.

 

„A Smer-SD akarhat titkos szavazást, de én nem akarom, hogy összekapcsoljanak az ĽSNS-szel.”

 

nyilatkozta a MOST-Híd elnöke a párt frakcióülése után. Ezzel arra a hírre reagált, miszerint Ficoék a kulisszák mögött már megegyeztek Kotlebáékkal a támogatásról.

 

Az SNS képviselői Eva Smolíková szerint szabad kezet kaptak Andrej Dankotól, így saját belátásuk szerint dönthetnek majd.

 

Ráadásul a hírek szerint Robert Fico mérlegeli, hogy visszalép a jelöltségétől. A Smer elnöke 15 órára sajtótájékoztatót hívott össze. Követjük az eseményeket, cikkünk folyamatosan frissül!

 


Robert Fico nyilatkozata a sajtó előtt

 

 

15:18 – Több mint negyedórás késéssel megérkezett Robert Fico a sajtó képviselőihez

 

15:18 – Fico az alkotmánybíró-választással kapcsolatban kiemelte, hogy eddig csak egyszer szólalt meg az ügyben – mikor a bizottság előtt mutatkozott be

 

15:20 – Fico állítása szerint eddig semmilyen politikai egyezség sem történt sem a parlamenti pártokkal, sem Andrej Kiskával.

 

15:20 – Fico megerősítette, hogy az Alkotmánybíróság elnöke szeretett volna lenni

 

15:21 – Fico megerősítette, hogy nincs egyetértés a koalícióban a választást illetően

 

15:24 – Fico a Most-Hidat és Kiskát is támadja felszólalásában

 

15:26 – Fico bejelentette, hogy visszalép az alkotmánybíró-jelöltségtől

 

15:27 – A Smer elnöke kiemelte, hogy amennyiben a Most-Híd együtt szavaz az ellenzékkel, azt a koalíciós szerződés durva megsértésének fogják tekinteni, annak minden következményével együtt.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: Főoldal

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!