Nyitókép forrása: Topky.sk

 

A Nemzeti Bűnügyi Ügynökség (NAKA) korrupcióellenes részlegének egykori vezetője távozik a belügytől. Róbert Krajmer azután került a belügyminisztériumhoz, hogy a Kuciak-gyilkosság után „önként” lemondott a NAKA részlegének vezetéséről.

 

Ahogy Tibor Gašpar egykori rendőrfőkapitány – aki a Kuciak-gyilkosság után volt kénytelen távozni hivatalából – Krajmer is a Belügyminisztériumnál talált jól fizető állást. Egészen e hónapig. Szerdán ugyanis kérte munkaszerződése felbontását.

 

„Krajmer úr a mai nappal kérvényt nyújtott be szolgálatból való elbocsátására és március 1-jei határidővel befejezi tevékenységét a Belügyminisztériumban”

 

 hirdetes_300x300  

közölte a sajtóval a belügyi tárca sajtóosztálya.

 

Krajmer karrierje a Kuciak-gyilkosság után tört derékba. Napvilágra került ugyanis egy videó, amelyből kiderült, hogy az elsők között ért a Kuciak-gyilkosság helyszínére – bár mint a korrupció-ellenes egység vezetőjeként erre sem hatásköre sem megfelelő indoka nem lehetett. Később az is kiderült, hogy felesége egy olyan cégben szerepel ügyvezetőként, amit korábban az alvilág erőszakkal vett el egy vállalkozótól.

 

Az egyre növekvő nyomás miatt végül távozott posztjáról, egy ideig a rendőrség Bűnmegelőzési és Kommunikációs osztályán dolgozott, majd – ahogy az Smeres funkcionáriusok esetén lenni szokott – Denisa Saková (Smer) belügyminiszter tárcájánál kapott munkát.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!