Nyitókép:

 

Nagyszombat megye tájékoztatja a Pozsonyba utazókat, hogy a holnaptól (február 15.) érvénybe lépő forgalomkorlátozások miatt rendkívül komplikált lesz a fővárosi közlekedés. Ezért a megye azt ajánlja a fővárosba utazóknak, hogy a gépkocsik helyett a megerősített vonatjáratokat és külvárosi autóbuszjáratokat a városi tömegközlekedéssel kombinálva vegyék igénybe.

 

A tervezett forgalomkorlátozások keretén belül teljesen lezárják a Malomligeti utat (Mlynské Nivy), valamint a Kikötői híd (Prístavný most) egyes letérőit a Slovnaft és a Kikötői utca (Prístavná ulica) irányába, ami rendkívül negatív hatással lesz Pozsony keleti részének közlekedésére. Mindemellett folytatódnak a munkálatok az új Mlynské Nivy autóbusz-pályaudvaron, továbbá a D4-es autópálya és az R7-es gyorsforgalmi út építésén.

 

 hirdetes_810x300  

 „Tekintettel a kialakult helyzetre azt ajánljuk az utasoknak, hogy az egyéni közlekedést csupán a szükséges esetekben használják, s helyette inkább a vonatokat és a külvárosi autóbuszokat vegyék igénybe a tömegközlekedési eszközökkel társítva”

 

– tájékoztatott Patrik Velšic, Nagyszombat Megye Önkormányzatának szóvivője.

 

 

A külvárosi autóbusz-közlekedést biztosító társaságok fel vannak készülve az utasok fokozott érdeklődésére, így elegendő szállítási kapacitással rendelkeznek.

 

A Szlovák Vasúttársaság még a tavalyi év folyamán növelte a vonatjáratait a Nagyszombati kerületen át vezető fő vasútvonalakon.

 

A fővárosban az érintett szakaszokon speciális sávokat alakítottak ki a tömegközlekedés számára, hogy ezzel is gyorsítsák a közlekedést.

 

A pozsonyi forgalomkorlátozással kapcsolatos összes információt a ? www.zvladneme.to ? honlapon lehet megtekinteni.

 

Facebook/Webnoviny.sk

 

Fővárosi forgalomkorlátozás: elkerülő útvonalakról tett közzé videókat a rendőrség

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!