Nyitókép forrása: Aktuality.sk

 

A Smer tudomásul veszi Peter Pellegrini kormányfő személyes véleményét az alkotmánybíró-választással kapcsolatban, és a frakcióülésen elmagyarázzák neki a képviselők álláspontját a szavazás során történtekre vonatkozóan – jelentette Erik Tomáš (Smer) parlamenti képviselő, Fico egykori jobbkeze és tanácsadója a közrádió Sobotné dialógy (Szombati párbezéd) című műsorában.

 

„Ahogy azt a Smernél szoktuk, az ilyen kérdéseket a párton belül vitatjuk meg. Elég tapasztaltak és értelmesek vagyunk ahhoz, hogy megoldást találjunk”

 

fogalmazott Tomáš. Pellegrini kormányfő élesen bírálta a Smer képviselőinek fellépését a csütörtöki szavazáson, ahol a törvényhozás az alkotmánybíró-jelöltekről dönthetett volna, ám a szociáldemokraták ismételten bojkottálták a szavazást. Tomáš ezért el akarja hívni Pellegrinit a Smer legközelebbi frakcióüésére, hogy tisztázzák a dolgot.

 

 hirdetes_300x300  

Pellegrini végre megszólalt: “nem ért egyet” a Smer frakciójának döntésével

 

Bár a szlovák sajtó nagy része arra számít, hogy Pellegrini szembeszáll Ficoval, a gyakorlatban azzal, hogy nem hívott össze rendkívüli kormányülést a jelenlegi alkotmánybírók hivatali idejének meghosszabbításához, Robert Fico terveit támogatja. Az alkotmánybíró-választás és Robert Fico illetve a Smer döntésének hátteréről alábbi cikkünkben olvashat bővebben.

 

Öt kérdés, öt válasz az alkotmánybíró-választáson történtekről, Fico ambícióról és a várható következményekről

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!