Nyitókép: TASR

 

Az OĽaNO vezére szerint a koalíciós konfliktus csak színház, s valójában arra megy ki a játék, hogy Robert Fico az Alkotmánybíróság elnöke lehessen.

 

Igor Matovič, az OĽaNO elnöke az RTVS 5 perc múlva 12 (O 5 minút 12) kiélezett vitaműsorában azt üzente a koalíciós képviselőknek, hogy bezárná őket a parlamentbe és csak száraz kenyeret adna nekik enni.

 

 hirdetes_810x300  

„Probléma nélkül megcsinálnám. Először teljes panziós ellátással kezdeném, aztán félpanzióssal folytatnám, végül már csak száraz kenyeret adnék nekik. Meglátnák, hogy milyen gyorsan megegyeznének az alkotmánybíró-jelöltek megválasztásáról és ismét működőképessé tennék az Alkotmánybíróságot“

 

– mondta Matovič.

 

Matovič: Fico ismét jelöltetni fogja magát

 

Az OĽaNO vezére szerint a koalíciós konfliktus csak színház, s valójában arra megy ki a játék, hogy Robert Fico az Alkotmánybíróság elnöke lehessen.

 

„Meg vagyok róla győződve, hogy Fico ismét jelöltetni fogja magát. Most arra vár, hogy Maroš Šefčovič legyen az államfő, aki minden probléma nélkül kinevezné az Alkotmánybíróság elnökének“

 

– tette hozzá Matovič.

 

Matovič megdicsérte Peter Pellegrini kormányfőt, amiért képes volt szembeszállni Ficoval, amikor azt mondta, hogy nem elégedett azzal, ahogyan a Smer frakciója döntött az alkotmánybíró-választás során.

 

 „Felszólítottam őt arra, hogy szálljon szembe Ficoval. Örülök, hogy megtette, még ha gyenge kis harapás is volt“

 

– konstatálta Matovič.

 

HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!