Nyitókép: Körkép.sk/Király Zsolt

 

Második napja tüntetnek Pozsonyban a gazdák, a megmozdulás központja a Tirs rakpart, ahol a délelőtt folyamán a pozsonyiakat, felnőtteket, iskolásokat és pedagógusokat várják a gazdák. Később, 11:00 körül a gazdák Peter Pellegrini kormányfővel és a miniszterekkel találkoznak, hogy követeléseikről tárgyaljanak.

 

Délelőtt 8:30-tól a gazdák várnak minden érdeklődőt a Tirs rakpartra, ahol reggeltől disznóvágás zajlik. Ahogy azt a gazdák korábban ígértek, a gyerekek megismerkedhetnek a vidéki élettel, kipróbálhatják a traktorokat, a felnőttek pedig a vidéki ételeket, és a régiók specialitásait kóstolhatják meg.

 

A gazdák később, nagyjából 11 órára átvonulnak a Kormányhivatal épületéhez. Ahogy arról korábban beszámoltunk, elfogadták Peter Pellegrini (Smer) kormányfő meghívását, hogy legfeljebb 7 fős delegációjuk részt vegyen a kormány mai ülésén és tárgyaljanak követeléseikről. Bár az ülésen a gazdák hét emberrel vesznek részt, az épület előtt ott lesz az összes gazda, hogy támogassa küldötteit a tárgyaláson.

 hirdetes_810x300  

 

A gazdák eredetileg a Tirs rakpartra várták a kormány képviselőit. Egy olyan közös nyilatkozat aláírását akarják elérni, amely nem csak azt tartalmazza, hogy a kormány teljesíti legfontosabb követeléseiket, de pontos harmonogrammot fektet le ezekről. Pellegrini meghívásával csak a helyszín változott, a követeléseik nem.

 

A Körkép.sk ott lesz mindkét helyszínen, élőben is jelentkezünk majd a Tirs rakpartról és a Kormányhivatalból. Maradjanak velünk!

 


 

8:58 – Íme néhány fotó és videó a kedd esti gyertyagyújtásról, mikor Vlado Rybár meggyilkolt somorjai gazdára emlékeztek meg a tüntetők

 

Gyertyagyújtással emlékeztek a tüntető gazdák a Somorján meggyilkolt Vlado Rybárra – Képek, videók

10:07 – Gabriela Matečná (SNS) mezőgazdasági miniszter kirohanása a tiltakozó gazdákra: „Ezeknek nincs itt semmi keresnivalójuk”

 

Matečná: A gazdáknak nincs keresnivalójuk a Kormányhivatalban

10:12 – Így várják a pozsonyiakat a gazdák: Reggel disznóöléssel indították a napot, miközben feldolgozzák a friss húst, otthonról hozott háztáji finomságokat is kóstolhatnak az érdeklődők

 

Hagyományos disznótoros ételekkel várják az érdeklődőket a magyar gazdák a pozsonyi Duna-parton – Videó

 

11:20 – Megérkeztek a gazdák a Kormányhivatalhoz. Megkezdődött a tárgyalás a miniszterekkel

 

Megérkeztek a gazdák a Kormányhivatalhoz, kezdődhet a tárgyalás – Képek, videó

13:53

 

Patthelyzet: Nem hozott megoldást a gazdák és a kormány tárgyalása

15:14

 

A gazdák leblokkolták az SNP hidat

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!