Nyitókép forrása: webnoviny.sk

 

„Kiállok az általam irányított kormány miniszterei mellett, és becsülöm, amit a tárcavezetők elértek, beleértve a Gabriela Matečná (SNS) által vezetett mezőgazdasági minisztériumot” – ezzel a mondattal kezdte sajtótájékoztatóját Peter Pellegrini (Smer) kormányfő, miután találkozott a Pozsonyban tüntető gazdák képviselőivel.

 

A sajtótájékoztatón mindkét politikus (Pellegrini és Matečná) nagyon figyelt rá, hogy véletlenül sem nevezze gazdáknak a tüntetőket.

 

„Csütörtökön találkoztunk azokkal, akik a szlovák szántóföldek kilencven százalékát művelik meg, akik élelmiszert gyártanak, akik tízezreket foglalkoztatnak, és akik nagyra értékelték azokat az intézkedéseket, amelyek az elmúlt években és hónapokban történtek a javulás irányába”

 

 hirdetes_810x300  

fogalmazott a kormányfő. A miniszterelnök és az agárminiszter a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Önkormányzat Tanácsán vett részt.

 

Pellegrini szerint senkinek sincs joga azt mondani, hogy a mezőgazdaságban a helyzet rossz.

 

„Senkinek sincs joga azt mondani, hogy a mezőgazdasági minisztérium csak egy banda, ahol nem csinálnak semmit”

 

A kormányfő állítása szerint a gazdák által említett követelések zöme már teljesítve van, vagy folyamatban van a megoldása.

 

Matečná délelőtti sajtótájékoztatóján általánosítva (!) kijelentette, hogy a Pozsonyban tüntető gazdák nem valódi kisgazdák, vagy egyáltalán nem is a mezőgazdaságban dolgoznak. Pellegrinivel közösen a sajtó előtt már finomított, és állította, ő csak két konkrét személyről beszélt.

 

A kormányfő és a miniszterasszony mindenkit biztosított, hogy folyamatosan dolgoznak a mezőgazdaság problémáinak megoldásán.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.