Nyitókép: Körkép.sk

 

Szlovákia Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásának első évfordulójára emlékezik. Ebből az alkalomból a Tisztességes Szlovákiáért kezdeményezés február 21-én, csütörtökön 36 szlovákiai és 22 külföldi városban szervez tüntetést.

 

A pozsonyi tüntetés a Szlovák Nemzeti Felkelés terén veszi kezdetét 17.00 órától. A fővárosi tüntetésen felszólalnak a polgári kezdeményezés képviselői, színészek, zenészek, gazdák és Ján Kuciak édesapja, Jozef is.

 

 hirdetes_400x285  

ROK OD VRAŽDY JÁNA a MARTINY. NEZABÚDAME! NEODCHÁDZAME!

Pred rokom brutálne zavraždili Jána a Martinu. Nesmieme dovoliť, aby ich smrť bola zbytočná, nesmieme prestať. Práve naopak, ukázali sme, že ak sa spojíme a vydržíme, tak dokážeme spoločne veľké veci. Nesmieme sa vzdať, musíme vydržať.Námestia, na ktorých sme stáli dokázali pohnúť Slovensko o krok dopredu. Spoločne budeme pokračovať, aby sme mohli žiť v slušnej a spravodlivej krajine. Už tento štvrtok sa opäť vidíme na námestiach. Za Jána a Martinu, za slušné Slovensko.#zaslusneslovensko #allforjan(c) Toxpro

Gepostet von Za slušné Slovensko am Dienstag, 19. Februar 2019

 

 „A követeléseink már egy éve tartanak. Még mindig Ján és Martina gyilkosságának kivizsgálásáért, illetve egy megbízható kormányért kiáltunk”

 

– mondta Karolína Farská és Juraj Šeliga.

 

Több mint 50 városban tartanak felvonulást Ján és Martina halálának első évfordulója alkalmából

 

„Tudni akarjuk a gyilkosság megrendelőinek a nevét, emellett továbbra is figyelemmel fogjuk kísérni a gyilkosság kivizsgálásának módját és nyomást fogunk gyakorolni a gyilkosságba történő politikai beavatkozás ellen”

 

– tették hozzá.

 

Kuciak édesapja: Minél csendesebb a nemzet, azok ott fönt annál többet engednek meg maguknak

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!