Nyitókép: topky.sk

 

„A Nemzeti Bűnügyi Ügynökség NAKA a medializált információk alapján vizsgálatot indított zsarolás bűntettében” – jelentette be a rendőrség.

 

Habár pénteken még úgy nézett ki, hogy a rendőrség magától nem lép az ügyben, míg Andrej Kiska magától nem tesz feljelentést, végül mégis nyomozásba kezdenek. Ennek oka valószínűleg az, hogy Ondrej Dostál (OKS, SaS) parlamenti képviselő feljelentést tett hétfőn.

 

Ondrej Dostál: Kiska oldalán állok

 hirdetes_810x300  

 

Kiska hétfőn Jolsván (Jelšava) úgy nyilatkozott, hogy nem fog feljelentést tenni, de ha a rendőrség nyomozásba kezd, kész minden birtokában lévő dokumentumot átadni.

 

„Nem tervezem. Természetesen, ha a főügyészség az itt jelenlévő információk alapján úgy dönt, hogy büntetőfeljelentést tesz, teljes mértékig együttműködő leszek és minden dokumentumot bemutatok, ami birtokomban van, és amelyek tisztán rámutatnak, hogy az egész hogy zajlott le, és hogy a zsarolásra sor került”

 

mondta Kiska.

 

Kiska szerint Fico megzsarolta: “Azt mondta, ha kinevezem az Alkotmánybíróság elnökének, nem lesz semmiféle büntetőeljárás”

 

Kiska elmondása szerint a találkozón rajta és Robert Ficon kívül Peter Pellegrini kormányfő, és az államfő szóvivője, Roman Krpelan is részt vett. Őket a NAKA minden bizonnyal kihallgatja majd.

 

Fico nem tagadja a találkozó tényét, csupán szerinte nem mondott semmi olyat, amit Kiska állít.

 

Ezen felül Kiska azt is állítja, hogy Bugár Bélán keresztül is megfenyegette őt Fico. Bugár sem cáfolni, sem megerősíteni nem akarta, hogy tényleg adott-e át fenyegető üzeneteket. Azzal érvelt, hogy a négyszemközti beszélgetéseket nem fogja kommentálni.

 

Bugárnak kezd elege lenni abból, hogy “mindig neki kell megoldania a személyes konfliktusokat”

 

Az egész ügy azután robbant ki, hogy a Kiska érdekeltségébe tartozó KTAG vállalat ügyvezetőjét adócsalással vádolták meg. Kiska szerint az adóhivatal egyetlen szerződést kérdőjelezett meg, az elnökjelölti kampányának finanszírozása kapcsán két nyomozó semmilyen bűncselekményt nem talált, végül egy harmadik vádolta meg.

 

Az államfő szerint ez Fico kicsinyes hadjárata ellene, mivel elveszítette vele szemben az köztársasági-elnökválasztást, majd az alkotmánybírói ambícióit is keresztül húzta.

 

Körkép.sk, dennikn.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.