Nyitókép: aktuality.sk

 

Robert Mistrík, akit az SaS és az MKP is támogatott, visszalépett az államfő-jelöltségtől, egyúttal Zuzana Čaputovát biztosította támogatásáról.

 

Mistrík döntését azzal magyarázta, hogy nem csak kettejükről van szó, hanem „Szlovákiáról, mindannyiunkról”, valamint olyan felmérésekre hivatkozott, melyek a következő napokban fognak megjelenni.

 

Čaputová köszönetet mondott Mistríknek, kiemelte, hogy gesztusa egyáltalán nem természetes a szlovák politikában.

 hirdetes_300x300  

 

A sajtónak nyilatkozva Čaputová elmondta, hogy sok konzervatív támogatója is van.

 

Breaking: Mistrík visszalép Čaputová javára

 

„Sok hívő és konzervatív értékeket valló választó ír nekem. És úgy döntöttek, hogy engem támogatnak. Nem gondolom, hogy ez fekete-fehér lenne”

 

mondta az államfőjelölt, akit arról is megkérdeztek, hogy keresni fogja-e az MKP támogatását, aki korábban Mistríket javasolta választóinak.

 

„Nagyra értékelem és tisztelem a választók döntését. Ha egy egyén, vagy egy adott párt úgy dönt, hogy engem támogat, azt köszönettel veszem, de én magam nem fogok ez ügyben tárgyalást kezdeményezni a pártokkal.”

 

Čaputová ugyancsak újságírói kérdésre kiemelte a nyelvi jogok fontosságát is.

 

Az SaS és a Spolu is támogatja Čaputovát

 

Az ellenzéki SaS, amely egészen idáig Robert Mistríket támogatta, a sajtótájékoztatót követően jelezte, hogy a továbbiakban támogatják Zuzana Čaputovát. Ugyancsak támogatásáról biztosította őt a Spolu is.

 

Igor Matovič, aki pártja nevében épp múlt héten nyilatkozott úgy, hogy egyik jelöltet sem támogatják az első körben, 13 órára sajtótájékoztatót hívott össze „Felhívás a keresztények és liberálisok megbékélésére az államfőválasztáson” címmel.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.