Nyitókép: TASR

 

Igor Matovič, az OĽaNO vezére ismét meglepetést okozott. Az utolsó pillanatban bejelentette, hogy a májusi EP-választásokon a pártja listavezetője lesz.

 

Matovič azzal magyarázta a döntését, hogy Donald Trump amerikai elnök hatalomra lépése után rendkívüli módon megváltozott a nemzetközi politika. Az OĽaNO vezére azt állítja, hogy amíg a múltban az USA-ra a világbéke megteremtőjeként tekintett, addig mára már megváltozott a véleménye.

 

 hirdetes_300x300  

„Az USA már nem a világ békefenntartója. Magukba zárkóznak és az egész világ azon görcsöl, hogy az elnök úr éppen bal lábbal ébred-e, vagy melyik békeszerződést semmisíti meg. Az USA manapság a világpolitika káosza“

 

jelentette ki Matovič.

 

Igor Matovič lesz az OĽaNO listavezetője a májusi EP-választáson

 

„Ma már egy csomó fasiszta a bakancsát fényezi, és azt tervezi, hogy miként fog Brüsszelben menetelni azzal a céllal, hogy az európai házunk szétessen.Én azt szeretném, ha biztonságban éreznénk magunkat ebben az európai házban, és gyorsan el tudnánk fogadni bizonyos döntéseket“

 

– konstatálta Matovič.

 

Az OĽaNO vezére azt is megjegyezte, hogy nem szeretne az EP-be menekülni. Állítása szerint, ha meg is nyeri a választás, nem fog igényt tartani az EP-s mandátumára. Elmondása szerint nem tudja magát elképzelni Brüsszelben.

 

 „Ha nem kapok legalább 50 ezer karikát, akkor a szlovák paralmentből is távozni fogok“

 

– jelentette ki.

 

Aktuality.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!