Nyitókép: Bystricoviny.sk

 

Február utolsó napján tette közzé a Focus közvélemény-kutatási eredményeit. A felmérés arra volt kíváncsi, kire szavazna az ország, ha most tartanák a parlamenti választásokat.

 

A válaszadók többsége továbbra is a Smert favorizálja, akik 21,2 százalékkal az első helyen végeznének. A legutóbbi, januári felméréshez képest három helyet előreugorva 11,7 százalékkal Kotleba pártja szerezné meg a második helyet. Ez az eddigi legjobb eredmény a szélsőjobbos elveket valló párt részéről.

 

  hirdetes_300x300   

További sorrend szerint a harmadik helyen az SAS végezne 11,2 százalékkal.

 

Őket a Progresszív Szlovákia és a Spolu koalíciója, valamint Boris Kollár pártja követné, mégpedig holtversenyben 9,5 százalékkal.

 

Az OĽaNO-ra az emberek 8,4 százaléka szavazna, az SNS-re 7,5 százalékuk. Bejutna még a parlamentbe a KDH is 6,5 százalékkal, valamint a Most-Híd is 5,4 százalékkal.

 

Az államfőválasztási küzdelmektől elégtelen szlovák tudása miatt megfutamodott, és legutóbb 0,5 százalékra mért Menyhárt József vezette MKP 3,1 százalékon áll. Ez 0,3 százalékkal kevesebb a szinte láthatatlan magyar párt számára, mint legutóbb, 2019 januárjában.

 

A Focus 2019 februári felmérése

 

A Focus reprezentatív felmérése személyes megkérdezéssel február 21-26 között készült, 1022 válaszadás alapján.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.