Nyitókép: thinkstockphotos.com

 

A nyitrai rendőrség egy újabb trükkre hívta fel a figyelmet, amellyel a csalók a gyanútlan idősek megtakarításaira próbálnak szert tenni.

 

„Egy ismeretlen ember a bank munkatársaként bemutatkozva többször telefonált egy 73 esztendős férfinak egy új ajánlattal kapcsolatban. A férfi azt állította az idős bácsinak, hogy gyorsított eljárásban meg kell szüntetnie a számláját, a pénzt pedig egy másik számlára kell átutalnia, máskülönben elveszíti a megtakarítását“

 

– tájékoztatott Renáta Čuháková, a Nyitrai kerületi Rendőrkapitányság szóvivője.

 hirdetes_810x300  

 

A számla tulajdonosa beleegyezett a változtatásokba, majd az ismeretlen férfinak lediktálta az összes számlájával kapcsolatos információt. Ez alapján az ismeretlen férfi mintegy 11 ezer eurónyi összeget akart átutalni egyik számláról a másikra.

 

A rendőrségnek még időben sikerült kapcsolatba lépni a bankkal, így sikerült megakadályozniuk a pénz egy részének átutalását. A nyomozók csalás bűnténye miatt indítottak büntetőeljárást.

 

A rendőrség ismételten felszólította a polgárokat arra, hogy amennyiben ismeretlen emberek kérik őket pénz kifizetésére vagy átutalására, akkor előtte kérjenek tanácsot a hozzátartozóiktól vagy olyan személyektől, akikben megbíznak.

 

Sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!