Nyitókép forrása: HNonline.sk

 

Néhány nappal ezelőtt a pozsonyi orosz nagykövetség diplomáciai jegyzéket küldött a szlovák Külügyminisztériumnak, amelyben arra kérdeztek rá, hogy Ondrejcsák Róbert (Most-Híd) védelmi államtitkár Oroszországot bíráló írása Szlovákia hivatalos álláspontját képezik-e.

 

Az esetről Miroslav Lajčák külügyminiszter számolt be a sajtónak a kormány szerdai ülése előtt.

 

„Mi is előkészítünk egy válasz-jegyzéket, amelyben elmondjuk, hogy nem”

 

 hirdetes_300x300  

mondta Lajčák, vagyis hivatalosan is jelzik, Ondrejcsák kijelentései nem tükrözik Szlovákia hivatalos álláspontját. A külügyminiszter azonban elítélte az orosz nagykövetség kijelentését, amely azt írta Ondrejcsák Róbert facebook-oldalán, hogy „amíg egy ilyen hivatalnok van a védelmi tárca vezetésében, a szlovák lakosság nem érezheti magát valóban biztonságban”.

 

Lajčák szerint ezzel a mondattal az orosz nagykövetség átlépte a tisztességes viselkedés határát.

 

„Egyáltalán nem tisztük értékelni, hogy ki, milyen hivatalt lát el országunkban, és ez szerepelni fog a válaszunkban is”

 

fogalmazott.

 

Ondrejcsák a SME napilap blogján tett közzé egy írást Öt évvel Krím után: az európai háború nem tabu, amelyben többek között azt írja hogy „Moszkva geopolitikai célja, hogy a Fekete-tengert átnevezze Orosz-tengerré”, illetve már az alcímben kihangsúlyozza: „akarjuk vagy sem, de az oroszok számára ellenségek vagyunk”.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!