Nyitókép forrása: TVnoviny.sk

 

František Mikloško elnökjelölt a TASR Tablet.tv online adásának nyilatkozva elmondta, hogy Szlovákia válaszúthoz érkezett, ahol két világ találkozik, amelyek egymással versenyeznek.

 

„Az egyik világ a tüntetőké, akik igyekeznek a tisztességes Szlovákiáért harcolni. Azt mondják, hogy a mécsesek még nem égtek le. Mintha ezzel akarnának visszatérni a keresztény ideákhoz. A másik oldalon a világ bizonytalan, frusztrált, amely agresszióba csap át”

 

fogalmazott az ellenzéki konzervatív elnökjelölt, akinek az utolsó felmérések szerint nagyjából 3,1 százalékos a támogatottság.

 

  hirdetes_300x300   

Mikloško véleménye szerint az elmúlt harminc évebn nem volt még olyan mély politikai válság, mint most.

 

„A jelenlegi kormányzati garnitúrának távoznia kell. Már a morális és társadalmi katasztrófa szélére sodródtak. Másrészt, még sosem volt ennyire sivár az ellenzék alternatívája. Ma országunknak egyáltalán nem jelentenek alternatívát“

 

mondta. A külpolitikáról szólva kiemelte a radikális politikai erők előretörését Európában.

 

„Ma még nem tudjuk, hogyan alakulnak majd a dolgok, mert az Európai Unió recseg-ropog. Oroszország pedig szívesen használná ki a helyzetet, hogy aláássa a struktúrákat. Én a nyugati civilizáció és értékrend mellett állok, bármilyen kacérkodást a össz-szláv elklépzelésekkel elutasítok”

 

fogalmazott. Vegyesen nyilatkozott a Visegrádi Négyekkel kapcsolatban. Szerinte a V4 Szlovákia számára a „természetes élőkörnyezetet” jelenti, Közép-Európának közös a történelme, amely közös célokat hív életre.

 

Hozzátette azonban, hogy a Visegrádi Négyek körében az együtt-tartás nagyon aktuális kérdés:

 

„Konkrétan Orbán Viktorra gondolok , aki a kereszténységet pártfogolja, de aki lépésről lépésre felszámolja az összes szabadságjogok, például az akadémikusi szabadságot, és így tovább”

 

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.