Nyitókép forrása: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

A JOJ televízió információi szerint a LYNX elitkommandó vezetője, Hamran István is megpályázza az országos rendőrfőkapitányi posztot. Hamran nem erősítette meg, de nem is cáfolta a sajtó értesüléseit.

 

„Egyelőre nem nyilatkozom, kérem, ezt tartsák tiszteletben”

 

A Hamran általa vezetett LYNX kommandó csapott le többek között a Kuciak-gyilkosság gyanúsítottjaira is. Hamran többször is összekülönbözött Tibor Gašpar korábbi országos főkapitánnyal is, a sajtó előtt azonban mindig visszafogottan nyilatkozott, kiemelve, hogy „homlokegyenest különböző elképzelésük van” a rendőri szolgálatról.

 hirdetes_300x300  

 

A rendőrfőkapitányi posztra péntekig lehet bejelentkezni. Denisa Saková (Smer) belügyminiszter a kormány szerdai ülésén arról számolt be, hogy a rendőrség vezető pozíciójára többen is jelentkeztek, akiknek először saját koncepciójukat kell papíron benyújtani az illetékes testülethez, majd egy bizottság kiértékeli a jelölteket, ezután a parlament Védelmi és Biztonsági Bizottsága előtt kell bizonyítaniuk.

 

Milan Lučanský (balra) jelenlegi országos főkapitány, Andrej Kiska (középen) államfő és Hamran István (jobbra) a Lynx kommandó vezetője a Common Challenge 2.0 nemzetközi terrorelhárító gyakorlaton, Komáromban, 2018. október 10-én. Fotó: Komjáthy Lóránt

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!