Nyitókép: Tablet.TV

 

Szlovákia megosztott társadalmának egy olyan tapasztalt államfőre van szüksége, aki képes gyorsan dönteni az Európai Unió jövőjét illető kérdésekben, beleértve a brexitet is – vélekedett Bugár Béla elnökjelölt, majd hozzátette

 

„Ebből a szempontból is fontos az államfőválasztás, hiszen a köztársasági elnöknek nemcsak irányt kell mutatnia, de az egyes megoldásokat illetően gyorsaságot is”.

 

Bugár Béla véleménye szerint az eddigi összes államfőnek megvoltak a saját specifikumai. Michal Kováčcsal kapcsolatban azt emelte ki, hogy „amikor nehéz helyzetbe került, akkor nem a családja, hanem Szlovákia javára döntött”. Rudolf Schuster egykori államfő szívósságáról pedig a fiatal generáció is példát vehetne.

 

 hirdetes_300x300  

„Ivan Gašparovičcsal nekünk is voltak bizonyos problémáink, mert kicsit visszaélt a lehetőségeivel” – állítja Bugár. A jelenlegi elnöknek, Andrej Kiskának azt veti a szemére, hogy az újságíró meggyilkolása miatt megosztott társadalmat nem fogta kellőképpen össze.

 

Államfőként először Csehországba látogatna el, majd ezt követően a többi szomszédos államba is. A magyar kormányfővel, Orbán Viktorral való kapcsolatáról így vallott:

 

„Annak ellenére, hogy nem ápolunk jó viszonyt, az Európai Néppárt (EPP) ülésein kezet rázunk és váltunk néhány szót, de ez minden. Feltételezéseim szerint ez akkor is ugyanúgy működne, ha államfő lennék”.

 

Bugár Béla szerint Robert Fico nagy hibát követett el, amikor a tavalyi tüntetések hátterében Soros Györgyöt látta.

 

„Az egyik közös sajtótájékoztatónkon is előhozakodott ezzel a témával, így megmondtam neki, hogy ha még egyszer ilyesmit merészel mondani a közös sajtótájékoztatónkon, akkor megfordulok és távozok”

 

– magyarázta Bugár.

 

Véleménye szerint a Soros György-elmélet akkor született meg Magyarországon, amikor két mágus kitalálta, hogy miként lehetne félelmet generálni az emberekben úgy, hogy a bűnöst meg is nevezik.

 

„Úgy gondolom, hogy az embereket nem szabadna megfélemlítenünk. Az emberek nem azért mentek ki a terekre, mert azt valaki megszervezte, hanem azért, mert két fiatalt meggyilkolta, s közülük az egyik újságíróként olyan dolgokról írt, amelyek köztisztviselőket és mecénásokat érintettek”

 

– tette hozzá Bugár.

 

Mivel a polgárok néha a választások előtt egy héttel döntenek arról, hogy kire is adják a szavazatukat, ezért Bugár tervei között nem szerepel a visszalépés. Amennyiben nem kerül be a második fordulóba, akkor a csapatával együtt készen áll arra, hogy az egyik jelöltet támogassa.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.