Nyitókép forrása: HNonline.sk

 

Peter Pellegrini (Smer) kormányfa ma a sajtó előtt élesen kritizálta Andrej Kisaka államfőt, amiért az facebookos videóüzenetében bírálta a Smer elnökjelöltjét, Maroš Šefčovičot.

 

Kiska a videóüzenetben úgy fogalmazott, hogy Šefčovič teljes mértékben kezdi átvenni annak a pártnak az eszközeit, amely kampányát finanszírozza.

 

Pellegrini erre reagálva csütörtökön délelőtt a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy Kiska „az egyik legsikeresebb szlovákiai diplomatát támadta, aki még mindig az Európai Bizottság egyik alelnöke”, majd hozzátette, hogy az államfő „inkább magyarázatot adhatna adócsalásaira”.

 hirdetes_810x300  

 

„Persze, sikereket nehéz úgy elérni, ha heti három napot dolgozik, sokat nem lehet keddtől csütörtökig elvégezni”

 

élcelődött Pellegrini Kiskán. A kormányfő szerint a köztársasági elnök „ahol tudott, csak olajat öntött a tűzre”.

 

„Azért reagálok a kijelentéseire, mert láttam a videót, amelyben arrogánsan, tisztességtelenül, azon az asztalon ülve, amelynél fontos nemzetközi találkozók zajlanak, fenyegetőzik, hogy [Šefčovič] jobban tenné, ha saját diplamata karrierjével törődne. Ezt megengedhetetlennek tartom”

 

fogalmazott, majd röviden tovább dicsérte Maroš Šefčovič eddig munkásságát, végül jó, smeres szokás szerint kérdések lehetősége nélkül távozott a sajtótájékoztató helyszínéről.

 

Verbális tömegverekedés

 

A szócsata azzal kezdődött, hogy Andrej Kiska nyíltan Zuzana Čaputová elnökjelölt mellett foglalt állást az államfőválasztás kapcsán, amit a saját jelöltet indító Smer természetesen nem hagyhatott szó nélkül, ám már közben is az SNS és a Smer vezetői vagy Čaputovát támadták, vagy Šefčovičot dicsérték. Végül a HNonline.sk online tévés vitaműsorában Čaputová nem zárta ki, hogy bizonyos körülmények között kegyelmet adna Kiskának (megjegyezzük, eleve nem zárhatná ki egy jelölt sem, hogy egy szlovák állampolgár „bizonyos körülmények között” kegyelmet kapjon). Šefčovič ezt felhasználva tisztességtelen kampányt emlegetett és nekiment fő ellenfelének, a felméréseket vezető Čaputovának, aki szerint háttéralkut kötött Kiskával, majd erre jött Kiska reakciója, amire pedig ma Pellegrini reagált.

 

Kiska keményen reagált Šefčovič állításaira: Jobban tenné, ha a karrierjével törődne

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!