Nyitókép: hnonline.sk

 

Az ellenzéki SaS képviselői leváltatnák Érsek Árpád most-hidas közlekedési minisztert. A liberálisoknál ezúttal a D1-es autópálya felsővisnyói szakaszának építése körüli problémák miatt húzta ki a gyufát Érsek.

 

Az SaS lényegében Érsek hozzá nem értéseként könyveli el a történteket, ami „a végtelenségig odázza az alagút befejezését”. Sulíkék ezért megkezdték az aláírásgyűjtést a parlamentben, hogy szavazhassanak Érsek leváltásáról.

 

 hirdetes_300x300  

Az SaS szerint Érseket ugyanúgy illeti a kritika a veszteséges IC-vonatok bevezetéséért és az összes építés alatt álló autópálya elkészültének késéséért.

 

Az ellenzéki párt ezen felül felemlegette Érseknek az első osztályú utak és a hidak karbantartásának elhanyagolását, valamint felesleges pénzkidobásnak nevezték a nemzeti folyami és légi személyszállításról szóló megvalósíthatósági tanulmányok elkészítését.

 

„Paraszti ésszel tudnia kellett, hogy ez nem gazdaságos”

 

mondta Miroslav Ivan SaS-es képviselő.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kormány tegnap elfogadta Érsek Árpád (Most-Híd) közlekedési miniszter javaslatát a D1-es autópálya felsővisnyói szakaszáról szóló szerződés felbontásáról. A szerződés 2014-ben született a Salini Impregioló – Dúha konzorcium és az állam között, de a szakasz megépítése körül rengeteg bonyoldalom adódott.

 

hnonline.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!