Nyitókép: teraz.sk

 

Ügyvédje szerint tagadja, hogy bármilyen köze lenne a gyilkossághoz és arról sem tud semmit, hogy ki rendelhette meg a korábbi MKP-s polgármester és regionális politikus meggyilkolását.

 

A NAKA nyitrai irodájában szerdán hat órán keresztül zajlott a komáromi Alena Zsuzsová kihallgatása, akit Ján Kuciak újságíró meggyilkolásának ügyében is gyanúsítanak.

 

Zsuzsová ügyvédje, Neszméry Štefan elmondta, védence mindent tagad és nincs tudomása sem arról, hogy ki rendelhette meg Basternák meggyilkolását.

 hirdetes_300x300  

 

„Ártatlannak érzi magát és a bíróságra hagyja a döntést. Az ártatlanság vélelme megilleti őt, arra kérem az újságírókat és a közvéleményt, hogy ehhez tartsák magukat,“  nyilatkozta.

 

Zsuzsová ügyvédje elmondta, hogy védence a Kuciak-gyilkossággal vádolt személyek közül csak Zoltán A-t ismeri, és Tomáš Sz. és Miroslav M.-mel soha nem találkozott és nem is látta őket.

 

„Visszautasítunk minden állítást a bűnbánatot tanusító gyilkos, A. Zoltán részéről. Joga van erre, mint ahogy nekünk is arra, hogy visszautasítsunk minden ezzel összefüggő velünk kapcsolatos állítást. Egyelőre két ügyről, a Kuciak és a Basternák-gyilkosságról beszélünk. Ne kérdezzenek Žilinka, és Lipšic meggyilkolásának tervéről…“ tette hozzá Neszméry.

 

Az ügyvéd szerint Zsuszovának fogalma sincs arról, hogy A. Zoltán miért őt nevezte meg a gyilkosság megrendelőjeként.

„Több tettest is megnevezett, az egyik közülük az én védencem, aki nem érti, hogy miért. Közeli barátok voltak, segítették egymást, látogatták egymást, ezért is érthetetlen. Szeretném még elmondani, hogy egy nappal azelőtt, hogy letartóztatták, már tudta, hogy A. Zoltánt elfogták. Ha bármilyen köze lett volna az ügyhöz, miért nem menekült el? SMS-ben tájékoztatta őt A. Zoltán könyvelője hogy Zolit elfogták. Kezdettől fogva azt feltételezte, hogy gazdasági bűncselekmény történt, így védencem nyugodtan intézte tovább a napi teendőit,“ zárta Neszméry.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!