Nyitókép: OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO)

 

Az állam a Bonaparte lakókomplexumban nem Ladislav Bašternák lakását vette el, hanem a volt kormányfőjét, Robert Ficoét – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján a Bonaparte előtt Igor Matovič, az OĽaNO vezére. Mindezt annak a Pozsonyi Kerületi Bíróságnak a döntésével kapcsolatban mondta, amelyik Bašternákot jogerősen is elítélte adócsalás miatt.

 

„Ezzel a lépéssel végre az igazságosság megvalósításának útjára léptünk. Az a lakás, amelyik hivatalosan ugyan Ladislav Bašternák nevén van, de Robert Fico lakik benne, mától szimbolikusan az emberek tulajdona lett”

 

– mondta Matovič.

 hirdetes_300x300  

 

Az ellenzéki politikus kijelentette hogy Bašternák az összes vagyonát ráíratta a feleségére, viszont egyetlen egy ingatlannal nem járt sikerrel. Matovič szerint a lakás az elejétől kezdve Ficoé volt, Bašternákra pedig csak formálisan íratták rá.

 

Az OĽaNO elnökének állítása szerint az egykori kormányfő csak azért „használta” a lakást, mert Bašternák után nem nyomoztak a múltban. Matovič szerint Fico aránytalanul alacsony, 2650 eurós bérleti díjat fizetett. A Fico által fizetett és a valódi bérleti díj közötti különbséget megvesztegetésnek minősítette, ami azt biztosította Bašternáknak, hogy nem fognak ellene nyomozást indítani.

 

Ma már itt van egy szociális lakás” – tette hozzá az OĽaNO-s Ján Budaj. Elmondása szerint a lakókomplexum nemcsak érdekes módon jött létre, de a bérleti díjat is érdekes módon fizették benne. Állítása szerint Szlovákia megérdemli, hogy megismerje az igazságot. A csütörtöki eseményekkel – Bašternák elítélése és Kočner megvádolása – kapcsolatban egy új korszak, a szlovákiai tavasz kezdetéről beszélt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!