Nyitókép: hnonline.sk/TASR/Pavel Neubauer

 

Zuzana Čautová és Maroš Šefčovič az RTVS stúdiójában találkoztak először a szombati államfőválasztás első körének lezárulta után. Az eredményeket mind a ketten úgy értékelik, hogy a választók a változás mellett döntöttek.

 

„A felmérésekből folyamatosan az tűnt ki, hogy Maroš Šefčovičnak kellene annak a másodiknak lennie, aki továbbjut, és én is azt kívántam, hogy bejusson a második körbe. Örülök, hogy nem kell szembesülnünk a szélsőségekkel”

 

mondta Čaputová, aki a leadott szavazatok több mint 40 százalékát szerezte meg az első körben.

 

  hirdetes_300x300   

Maroš Šefčovič arra figyelmeztetett, hogy a következő két hét kampányhajrájában megmutatkozik majd, hogy miben egyeznek Čaputovával, de főleg az eltéréseik tűnnek majd ki. Az eredetileg a Smer támogatásával induló jelölt, aki később hangsúlyozta, hogy pártfüggetlen, a második körben szeretné megszólítani azon választókat, akik nem őt támogatták, kiemelte Harabin és Kotleba választóit.

 

„Jobb, kultiváltabb alternatívát akarok kínálni nekik”

 

mondta, és hangsúlyozta, hogy a következő két hét egyik témája a migránskérdés lesz, ugyanakkor kiemelte, hogy szeretné megmutatni, hogy ki is ő, korábbi tevékenysége okán mennyire felkészült az államfői poszt betöltésére.

 

A műsor során Šefčovič megmutatta, hogy hogy is képzeli el a kampányt a továbbiakban – már a beszélgetés kezdetétől támadta Čaputovát, holott a műsorvezető igyekezett semleges kérdésekkel indítani, mint például hogy aludtak, milyen volt a reggelük. Šefčovič igyekezett kihangsúlyozni, hogy Čaputová több kérdésben is „szuperliberális”, saját magát pedig próbálta függetleníteni a Smertől.

 

„Remélem, hogy a második kör rólunk szól majd, a két jelöltről. Remélem, hogy rólam szól majd, a tapasztalataimról, a külföldi kapcsolataimról és felkészültségemről megküzdeni ezért az országért”

 

Čaputová a műsorban reagált arra is, hogy Bugár Béla esetleg hajlandó lenne támogatni őt a második körben.

 

„Nagyra értékelném, még nem vettük fel egymással a kapcsolatot. Számomra fontos megszólítani minden olyan embert, aki fontosnak tartja az igazságosságot”

 

A jelöltek 11 órakor a TA3, 13 órakor a TV Markíza vitaműsorában is megjelennek.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.