Nyitókép forrása: ta3.com

 

Csütörtökön és pénteken zajlik majd az alkotmánybíró-jelöltek meghallgatása az alkotmányjogi parlamenti bizottság előtt – közölte a közösségi oldalán Ondre Dostál (SaS) parlamenti képviselő.

 

Minden jelöltnek 15 perce lesz bemutatkozni, a parlamenti képviselők és az államfő képviselőjének kérdéseire is válaszolniuk kell, erre 10 perc áll majd a felek rendelkezésére. Elégtelen válasz esetén a kérdést újra fel lehet tenni.

 

A februári fiaskó után, amely során a Smer bojkottálta az alkotmánybíró-jelöltek megszavazását, Robert Fico nem vesz részt a válogatáson.

 hirdetes_300x300  

 

Az SaS közlése szerint a koalíciós pártok, beleértve a Most-Hidat is, megállapodtak a titkos szavazásról az alkotmánybíró-választás kapcsán, amire a nyilvános meghallgatás utáni parlamenti ülésszakon kerülhet sor. Az SaS szerint, „Bugár Béla megint meghátrált egy olyan kérdésben, ahol nem hátrálhatott volna meg” – áll az SaS nyilatkozatában. Azt is elismeri azonban, hogy a kormánykoalíció jelenlegi állapotában reális lehetőség, hogy a titkos szavazás során a kormánypártok saját meggyőződésük szerint szavazhatnak, tekintet nélkül a koalíciós partnereknek tett ígéreteikre.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!