Nyitókép: SME

 

Robert Fico tegnap keményen rátámadt a szlovák sajtóra, mely szerinte hazudik, amikor arról ír, hogy a volt kormányfő 2012-ben Antonino Vadala olasz maffiózóval beszélt telefonon. Az olasz sajtó szerint erről hangfelvétel is van, mely a lehallgatott Vadalától származik.

 

Fico hivatalos megkereséssel fordult az olasz bűnügyi szervekhez, az olasz ügyészség pedig válaszul Fico szerint azt írta, hogy az olasz ügyészségnek nincs tudomása ilyen telefonbeszélgetésről, és Vadalát 2012-ben nem hallgatták le.

 

A SME időközben kiderítette, hogy a Fico által bemutatott válasz egyetlen konkrét ügyirat tartalmára vonatkozott. Ebben az olaszok azt vizsgálták, köze van-e Vadalának Ján Kuciak halálához.

 hirdetes_810x300  

 

A nyomozás azóta lezárult, az olasz nyom mint kiderült, nem volt megalapozott. Ennek kapcsán kérte és kapta meg Fico azt az információt, mellyel a sajtóval szemben érvel, cáfolva a beszélgetést.

 

Csakhogy a La Repubblica még februárban arról cikkezett, hogy Vadalát egy másik ügy, mégpedig droggal való üzletelés miatt figyelték meg és hallgatták le. Erről pedig egy másik ügyirat létezik. Ebben lehet az olasz sajtó által is megszellőztetett hangfelvétel.

 

A volt szlovák kormányfő tehát mást cáfolt, mint amit a sajtó állít.

 

A SME az ügyben megkereste Robert Fico tis, de cikkük megjelenéséig a Smer szóvivője nem reagált a kérdésekre.

 

Körkép.sk/SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!