Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

A második legerősebb koalíciós párt, az SNS is támogatná az előrehozott választások lehetőségét, amennyiben a kormányfő nem lát más kiutat. A szlovák nemzetiek így reagálnak Peter Pellegrini (Smer) miniszterelnök tegnapi kijelentésére, miszerint a koalíció eltért a prioritásaitól és ha ez nem változik, jobb megoldásnak tűnik az előrehozott választások lehetősége.

 

Mindenesetre az SNS nagyon kritikusan fogalmazott a kormányfővel kapcsoaltban is, aki pénteken védelmébe vette az amerikai-szlovák védelmi megállapodást. Az SNS nyilatkozata szerint

 

„A kormányfő érthetetlen módon alábecsüli az amerikai hadsereg jelenlétéről zajló tárgyalások horderejét, és folytatni akarja az egyeztetést. Ugyanaz a helyzet áll tehát elő, mint mikor alábecsülte az ENSZ migrációs paktumának jelentőségét is, és az SNS-nek kellett beavatkoznia”

 

 hirdetes_400x285  

Az SNS szerint a külügyminisztérium félrevezeti az embereket az amerikai védelmi megállapodás kapcsán, miközben támadja az SNS-t és a kormányprogram megszegésével vádolja meg.

 

Andrej Danko pártja azért is támadja Pellegrinit, mert nem mindegyik miniszter álláspontját ítéli meg objektívan.

 

„Pellegrini elfelejti, hogy nem csak saját pártja minisztereinek kormányfője, hanem objektívan kell viseltetnie a többi tárcavezetővel szemben is”

 

fogalmazott az SNS.

 

Pellegrini nem zárja ki az előrehozott választások lehetőségét sem

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!