Nyitókép: TASR

 

Maroš Šefčovič, a Smer támogatásával induló elnökjelölt idegen nyelven szeretne vitázni Zuzana Čaputovával – jelentette ki közösségi oldalán.

 

Šefčovič a bejegyzésében azt állította, hogy az elmúlt napokban egyre gyakrabban tették fel neki azt a kérdést, hogy mikor fog vitaműsorokban szerepelni Zuzana Čaputovával.

 

 hirdetes_810x300  

„Nincs kivel vitáznom, mivel Čaputová stábja az elmúlt pár órában öt vitát is egyoldalúan visszautasított”

 

– mondta.

 

„Rengeteg meghívás érkezik, de az időhiány miatt nem tudjuk mindegyiket elvállalni. Némelyik vitaműsor esetében nem tudtunk közös időpontot találni Šefčovič úrral“

 

– indokolta meg Čaputová csapatából Martin Burgr.

 

Kedy budú predvolebné diskusie?

Kedy budú diskusie? Rád by som bol, keby sme mohli predstaviť ľuďom naše vízie a predstavy o fungovaní spoločnosti. To je možné iba v diskusii. Bohužiaľ mnohé diskusie boli zrušené kvôli nezáujmu druhej strany. Som presvedčený, že je dôležité diskutovať o zahraničnej politike v cudzom jazyku. Ja viem v ruštine, angličtine a francúzštine. Je tu možnosť porovnať kto ako by reprezentoval Slovensko v zahraničí ??

Gepostet von Maroš Šefčovič am Donnerstag, 21. März 2019

 

Maroš Šefčovič azt hangsúlyozta, hogy szívesen vitázna Čaputovával idegen nyelven. A smeres elnökjelölt azt szorgalmazza, hogy az egyik vita középpontjában a külpolitikai kérdések álljanak, mivel szerinte az államfő egyik legfőbb feladata az ország képviselete a világban.

 

„Azt gondolom, hogy ezzel a témával kapcsolatban megejthetnénk egy vitát, mégpedig idegen nyelven. Én készen állok arra, hogy angolul, franciául és oroszul vitázzak, de természetesen szlovákul is beszélhetünk ezekről a fontos dolgokról“

 

– mondta.

 

 „Nem látok okot arra, hogy a szlovák államfői posztért vívott kampányban más nyelven vitázzanak, mint szlovákul“

 

– üzente Šefčovičnak Burgr.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.